Εφημερίδα Κοινωνική

Συνεχίζεται η θερμή ανταπόκριση των μαθητών της Αττικής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Τhe Green City της Περιφέρειας Αττικής

 Breaking News

Συνεχίζεται η θερμή ανταπόκριση των μαθητών της Αττικής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Τhe Green City της Περιφέρειας Αττικής
29 Μαρτίου 2023

Περισσότεροι από 2.700 μαθητές και μαθήτριες σε 8 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων της Αττικής συμμετείχαν το διήμερο 22-23 Μαρτίου στις δράσεις του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος ανακύκλωσης The Green City, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και οι Δήμοι της Αττικής, με στόχο την ενημέρωση, προώθηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης.

Πιο συγκεκριμένα 2736 μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στις προγραμματισμένες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στα εξής σχολεία των παρακάτω δήμων:

Δήμος Ηρακλείου 22/03/2023

Πραγματοποιήθηκε δράση στο 8ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 40 μαθητές.

Πραγματοποιήθηκε δράση στο 10ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 47 μαθητές.

Δήμος Π. Φαλήρου 22/03/2023

Πραγματοποιήθηκε δράση στο 3ο Γυμνάσιο Π. Φαλήρου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 275 μαθητές.

Δήμος Αγ. Δημητρίου 22/03/2023

Πραγματοποιήθηκε δράση στο 9ο Λύκειο Χαϊδαρίου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 245 μαθητές.

Δήμος Παλλήνης 22/03/2023

Πραγματοποιήθηκε δράση στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος στο Δημοτικό σχολείο σε 1035 μαθητές.

Δήμος Μεγαρέων 23/03/2023

• Πραγματοποιήθηκε δράση στο Λύκειο Ν. Περάμου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 155 μαθητές.

• Πραγματοποιήθηκε δράση στο Γυμνάσιο Ν. Περάμου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 290 μαθητές.

Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος 23/03/2023

Πραγματοποιήθηκε δράση στο 4ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 42 μαθητές.

patt-green

Τι είναι το πρόγραμμα THE GREEN CITY

Το Πρόγραμμα ΤΗΕ GREEN CITY είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και όλοι οι Δήμοι της Αττικής. Παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν προηγουμένως διαχωρίσει και να επιβραβεύονται γι’αυτό, παραδίνοντας τα σε ένα από τα 60 κινητά «Πράσινα σημεία» που θα κινούνται κοντά στη γειτονιά τους, εκτελώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα δρομολογίων το οποίο θα είναι αναρτημένο στην ειδική mobile εφαρμογή και στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr.

Ειδικά για τις δράσεις που απευθύνονται στα σχολεία, οι μαθητές και μαθήτριες έχουν την ευκαιρία μέσα από διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις, να ενημερωθούν για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητα της. Ακόμη, γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από το εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα).

Οι μαθητές μετά το τέλος της ενημέρωσης, προσκομίζουν τα ανακυκλώσιμα τους στο όχημα, τα οποία και ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του Σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ή μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.

Τέλος, από το ειδικό κλιμάκιο του GREEN CITY προσφέρεται έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ