Εφημερίδα Κοινωνική

Προσποιούνται τους δημοτικούς υπαλλήλους και εξαπατούν κόσμο

 Breaking News

Προσποιούνται τους δημοτικούς υπαλλήλους και εξαπατούν κόσμο
07 Μαρτίου 2023

Μάστιγα έχει γίνει το τελευταίο διάστημα μία νέα μορφής απάτη η οποία θέλει τους επιτήδειους να προσποιούνται τους δημοτικούς υπαλλήλους και να αποσπούν με δόλιους τρόπους χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Η είδηση αυτή τη φορά μας έρχεται από το Ίλιον από όπου σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, οι επιτήδειοι τηλεφωνούν σε επαγγελματίες και τους ζητούν στοιχεία. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει τα ακόλουθα: «σας ενημερώνουμε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη κακόβουλες ενέργειες με κλήσεις που πραγματοποιούνται από κινητό τηλέφωνο και ενημερώνουν ψευδώς ότι καλούν από το Λογιστήριο ή την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Ιλίου αναζητώντας κινητά ή email προκειμένου να στείλουν προς εσάς συγκεκριμένα link προβάλλοντας σαν δικαιολογία την πληρωμή ενταλμάτων, επιστροφή ποσών παρακράτησης , βεβαιώσεις παρακράτησης κτλ.

Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι ότι χρησιμοποιούν πληροφορίες υπαρκτών τιμολογίων ή συμβάσεων.

Για την προστασία σας:

1 ΜΗΝ δώσετε κανένα κινητό τηλέφωνο,

2.ΜΗΝ ανοίξετε κανένα link που έρχεται σε email της εταιρείας ή σε κινητό τηλέφωνο το οποίο αναφέρεται στον Δήμο Ιλίου,

3. Διαγράψτε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα που περιέχει κάθε είδους link που αναφέρεται στον Δήμο Ιλίου καθώς είναι πλαστό και ενδέχεται να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με προσοχή κλήσεις, μηνύματα ή SMS που τυχόν λάβετε στο μέλλον καθώς και να επικοινωνείτε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ιλίου για επιβεβαίωση, πριν προβείτε σε οποιαδήποτε σχετική ενεργεία καθώς ο Δήμος Ιλίου ποτέ δεν θα σας στείλει οποιοδήποτε link.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο και τη συνεργασίας σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση.»


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ