Εφημερίδα Κοινωνική

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Οικολογικού Πάρκου Ρέντη

 Breaking News

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Οικολογικού Πάρκου Ρέντη
13 Μαρτίου 2023

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Οικολογικού Πάρκου «Ελαιώνα» στο Ρέντη.

Σε μια έκταση τεσσάρων στρεμμάτων κατασκευάζεται ένας χώρος με πολλαπλές χρήσεις αναψυχής, άθλησης και εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 1.462.580,95 € με ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το Πάρκο θα έχει δυο εισόδους: Η πρόσβαση στην κεντρική είσοδο θα γίνεται από την πλατεία Ελευθερίας ενώ μια μικρότερη είσοδος θα είναι από την οδό Κουμουνδούρου.

Το δίκτυο πεζοδιαδρομών θα είναι στρωμένο με χωμάτινα σταθεροποιήμενα δάπεδα διαφορετικών χρωματισμών και θα χρησιμοποιούνται για περπάτημα- τρέξιμο ενώ αυτοί στο εσωτερικό του θα οδηγούν και σε άλλους θεματικούς χώρους ψυχαγωγίας, αναψυχής και χαλαρής άθλησης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Ακόμη υπάρχει και πρόβλεψη για την άνετη πρόσβαση πεζών και ΑμεΑ σε όλο το Οικολογικό Πάρκο.

Παράλληλα, θα υπάρχει χώρος με πίστα για ποδήλατο, πατίνι ή skate καθώς κι ένας μεγάλος χώρος ημικύκλιου καθιστικού για να διευκολύνεται η επικοινωνία των επισκεπτών.

φωτο οικολογικο παρκο2

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

« Στις «πράσινες» καινοτομίες του Πάρκου εντάσσεται και ο φωτισμός του χώρου ο οποίος δεν θα γίνεται με ηλεκτρική ενέργεια αλλά με φωτιστικά σώματα που θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Με στόχο τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί φύτευση μεγάλου αριθμού δέντρων και θάμνων με πολλά φυτά να προέρχονται από την ελληνική χλωρίδα και με ειδική σήμανση στο κάθε είδος για να είναι δυνατή η επίσκεψη μαθητών. Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής καθώς και στη δημιουργία ενός πόλου έλξης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ