Εφημερίδα Κοινωνική

Naval Group: Νέες συνεργασίες στην ελληνική αμυντική και ναυτιλιακή βιομηχανία

 Breaking News

Naval Group: Νέες συνεργασίες στην ελληνική αμυντική και ναυτιλιακή βιομηχανία
20 Μαρτίου 2023

Αντιπροσωπεία της ελληνικής βιομηχανικής κοινότητας επισκέφθηκε πρόσφατα τα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν της Γαλλίας, με αντικείμενο την αναζήτηση ευκαιριών ενσωμάτωσης ελληνικών εταιριών στην εφοδιαστική αλυσίδα της, όπως ανακοινώθηκε.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 15 Μαρτίου, η Naval Group υποδέχθηκε περισσότερες από είκοσι ελληνικές εταιρείες στο ναυπηγείο της στο Λοριάν. Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από κοινού με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού, (ΣΕΚΠΥ), σε συντονισμό με τους Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO), δύο μεγάλους ελληνικούς βιομηχανικούς συνδέσμους.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή οι φρεγάτες FDI του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και συζήτησαν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια νέα ευκαιρία, να επιβεβαιωθούν οι ενέργειες που πραγματοποιεί η Naval Group για την ένταξη των Ελλήνων βιομηχανικών εταίρων στα εξαγωγικά και εθνικά της προγράμματα. Την ημέρα αυτή, τονίστηκε επίσης, η δέσμευση της Naval Group, με την υπογραφή δύο νέων συμβάσεων για τα προγράμματα FDI του Γαλλικού και του Ελληνικού Ναυτικού, με τη Marita Hellas και με τη Farad (μέσω του προμηθευτή της Naval Group AXIMA, μιας εταιρείας της EQUANS). Ανάλογη επίσκεψη προς όφελος των HASDIG (Hellenic Aerospace Security & Defense Industries Group) θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου.

Το σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής (HIP) που καθιέρωσε η Naval Group στο πλαίσιο της σύμβασης FDI HN επιτρέπει τη συμμετοχή του μέγιστου αριθμού ελλήνων προμηθευτών στην εφοδιαστική αλυσίδα της Naval Group, δημιουργώντας νέες βιομηχανικές ευκαιρίες για τις ελληνικές εταιρείες καθ” όλη τη διάρκεια της σύμβασης και μέσω της διαρκούς υποστήριξης των πλοίων. Περισσότερες από 50 ελληνικές εταιρείες έχουν ήδη ενταχθεί στην εφοδιαστική αλυσίδα του Naval Group για να συνεισφέρουν στα προγράμματα FDI τόσο για το Γαλλικό όσο και για το Ελληνικό Ναυτικό καθώς και σε άλλα προγράμματα του Ομίλου.

Η Anne Quillon, Chief Procurement Officer της Naval Group τόνισε αυτό το επίτευγμα: «Είμαστε περήφανοι που μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί περισσότερες από 50 συμβάσεις από τη Naval Group με περίπου δεκαπέντε διαφορετικές ελληνικές εταιρείες».

Ο Gilles Langlois, Διευθυντής προγράμματος FDI HN της Naval Group πρόσθεσε: «Η ένταξη των ελληνικών εταιρειών στα προγράμματά μας είναι μια πολύ θετική εμπειρία για τη Naval Group. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία μας με ελληνικές εταιρείες και ανοιχτοί να επωφεληθούμε από πολύ ενθουσιώδεις και εξειδικευμένους συνεργάτες από την Ελλάδα».

Αυτή η επίσκεψη αποτελεί μέρος μιας ισχυρής στρατηγικής συνεργασίας για τη μεγιστοποίηση της ένταξης των Ελλήνων εταίρων η οποία θα μπορούσε να επεκταθεί σημαντικά με την πιθανή επιλογή από τις ελληνικές αρχές της κορβέτας Gowind ® για το μελλοντικό πρόγραμμα κορβετών του Ελληνικού Ναυτικού.

Η προσφορά της Naval Group στο πλαίσιο του προγράμματος κορβετών περιλαμβάνει επίσης ένα ισχυρό σχέδιο συνεργασίας για την εξασφάλιση οικονομικών οφελών στην Ελλάδα σε ποσοστό τουλάχιστον του 30% της αξίας του προγράμματος και τη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας με παράλληλη προώθηση της συμμετοχής Ελλήνων εταίρων στις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ