Εφημερίδα Κοινωνική

Γιώργος Κατρούγκαλος: Εφικτή η προοδευτική πλειοψηφία! – Συνέντευξη «Στον δρόμο προς τις κάλπες» (VIDEO)

 Breaking News

Γιώργος Κατρούγκαλος: Εφικτή η προοδευτική πλειοψηφία!  – Συνέντευξη «Στον δρόμο προς τις κάλπες» (VIDEO)
26 Μαρτίου 2023

Αποκλειστική συνέντευξη του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, βουλευτή στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στο πλαίσιο της σειράς συνεντεύξεων με γενικό τίτλο «Στον δρόμο προς τις κάλπες»  που διενεργούν και προβάλλουν από κοινού η Εφημερίδα Κοινωνική και το Portnet.

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

 

Γιώργος Κατρούγκαλος: Εφικτή η προοδευτική πλειοψηφία!

Αυτήν την φορά ο εκδότης της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ» άφησε τον πρώτο λόγο στον μόνιμο φιλοξενούμενο πειραιώτη πολιτικό συντάκτη Νότη Ανανιάδη. Βλέπετε, το προγραμματισμένο ραντεβού στο φιλόξενο  Φουαγιέ Καφέ – Μπιστρό του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ήταν με έναν (πολύ) παλιό του γνώριμο. Τον πρώην υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο, υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

Katrougalos - Koinoniki-4

Ο οποίος ήταν συνομήλικος /συμμαθητής με τον Νότη Ανανιάδη, αν και σε άλλα σχολεία. Στην Ιωνίδειο ο υπουργός, στο  πιο «λαϊκό», όπως το χαρακτήρισε ο δημοσιογράφος, «Δεύτερο» – και πλέον «Πρώτο Λύκειο Πειραιά», στου «Βρυώνη»- ο τελευταίος. Σε κοινές παρέες πάντως στην εφηβική τους ηλικία κι αργότερα στο Πανεπιστήμιο.

Συνεπώς η συνέντευξη εξελίχθηκε σε μια φιλική συζήτηση – ότι χειρότερο για έναν δημοσιογράφο.   

Παρ’ όλα αυτά η φιλική αυτή συζήτηση εμπεριείχε αιχμές για την «προσωπική διαφορά» – ποτέ δεν είχαμε τέτοιες διαφορές είπε στον Γ. Κατρούγκαλο ο δημοσιογράφος, για να σκάσει στα γέλια ο υπουργός.

Katrougalos - Koinoniki-14

Πάντως , ευλόγως, η συζήτηση επεκτάθηκε αρκετά στον λεγόμενο «Νόμο Κατρούγκαλου», με τον βουλευτή να εξηγεί την λογική αυτού του όντως δυσνόητου νόμου.

Ο Απόστολος Καραμπερόπουλος έφερε την συζήτηση στο θέμα των τελευταίων εβδομάδων και την Τραγωδία των Τεμπών με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για το βαθύ πελατειακό κράτος και τις ευθύνες του.

Στην ερώτηση αναφορικά με το γιατί στις δημοσκοπήσεις δεν φαίνεται να κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις απώλειες που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Κατρούγκαλος  έκανε λόγο για μια «βουβή αντίδραση» της κοινωνίας και ειδικά της νεολαίας, την οποία δεν μπορούν προς το παρόν αν καταγράψουν τα γκάλοπ.

Katrougalos - Koinoniki-10

Η συζήτηση πέρασε στην κεντρική πολιτική σκηνή κι ο βουλευτής υποστήριξε ευλόγως την στρατηγική του κόμματος του για μια «Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία». Επέμεινε δε ότι, παρά τα τις έρευνες της κοινής γνώμης, αυτή είναι εφικτή αφού τα κόμματα της προοδευτικής παράταξης ( κυρίως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) έχουν αντικειμενικά προβάδισμα έναντι της ΝΔ.

Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο πάντα ευγενέστατος Γιώργος Κατρούγκαλος,  προχώρησε σε μια έμμεση, όσο και διακριτική αυτοκριτική για την συμμαχία και συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛΛ, υποστηρίζοντας ότι ήταν τότε, το 2015 το κόμμα του Π. Καμμένου ήταν ο μόνος πιθανός εταίρος.

Katrougalos - Koinoniki-11

Ο Απ. Καραμπερόπουλος ζητάει από τον Γιώργο Κατρούγκαλο την άποψη του για τον δήμο Πειραιά κι εκείνος λέει πως συμπαθεί προσωπικά τον Γιάννη Μώραλη, παρά το γεγονός ότι έχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις .

Μιλάμε και οι τρεις για την πόλη μας κι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού εξηγεί τους πολιτικούς λόγους, για τους οποίους ήταν υποψήφιος στην Μεσσηνία και μετά στον Βόρειο Τομέα, δεν αποκλείει στο μέλλον να επιστρέψει πολιτικά στον Πειραιά! «Νοιώθω , λέω και δηλώνω πάντα ότι είμαι Πειραιώτης», τονίζει.

Κι όταν στο τέλος τον ρωτάμε ποια είναι η αγαπημένη του περιοχή στον Πειραιά, απαντάει με μια αποστροφή που «πιάνει» τον παλμό κάθε Πειραιώτη. « Το Πασαλιμάνι, φυσικά»! Η «ψυχή» του Πειραιά προσθέτουμε και συμφωνεί απολύτως…

Katrougalos - Koinoniki-8

 

*Δείτε την συνέντευξη του Γιώργου Κατρούγκαλου στο  site της  «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ», την σελίδα της στο YouTube και το Portnet

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

 

Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ για να μην χάνετε κανένα νέο βίντεο: https://www.youtube.com/channel/UCoG4…

Ακολουθήστε την εφημερίδα «Κοινωνική» και το Koinoniki.gr στα Social Media
Οι αναγνώστες μας, είστε η ΨΥΧΗ της Κοινωνικής!!!

FACEBOOK TWITTER ISTAGRAM YOUTUBE

 

Sto-dromo-pros-tis-kalpes-katrougalos2

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ