Εφημερίδα Κοινωνική

«Γεώργιος Χαλκίδης» θα ονομαστεί το Κλειστό Γυμναστήριο Νίκαιας στον Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος»

 Breaking News

«Γεώργιος Χαλκίδης» θα ονομαστεί το Κλειστό Γυμναστήριο Νίκαιας στον Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος»
14 Μαρτίου 2023

Σε Κλειστό Γυμναστήριο Νίκαιας ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ θα ονομαστεί το γυμναστήριο που βρίσκεται μέσα στον Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» (Θηβών 245), τιμής ένεκεν προς τον ιδρυτή και επίτιμο πρόεδρο Δ.Σ. Γ.Ν.Ο «ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑ», μετά από ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη.

Η τελετή Ονοματοδοσίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Γυμναστικός Ναυτικός Όμιλος ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, για την συμπλήρωση των 50 ετών από την ίδρυση του συλλόγου.

Ο Γιώργος Χαλκίδης γεννήθηκε το 1937 και μεγάλωσε στη Νίκαια. Από πολύ μικρή ηλικία συμμετείχε στα κοινά αλλά η μεγάλη του αγάπη και η ξεχωριστή του πορεία ήταν ο αθλητισμός. Εμβληματικός παράγοντας του ελληνικού αθλητισμού ο Γιώργος Χαλκίδης υπήρξε για 48 χρόνια πρόεδρος του Γ.Ν.Ο ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ (1973-2021) και επίτιμος πρόεδρος και μέλος του ΔΣ έως και σήμερα. Επί προεδρίας του το σωματείο υπήρξε συνεχώς στις 3 πρώτες θέσεις αξιολόγησης της Γ.Γ.Α από το 1984 (1η θέση το1985), και 8ο σωματείο στην Ελλάδα το 2021. Όλα αυτά τα χρόνια ανάπτυξε 15 Ολυμπιακά αθλήματα με τμήματα που αγωνίστηκαν στην υψηλότερη εθνική κατηγορία (βόλεϊ ανδρών, χάντμπολ ανδρών και γυναικών, υδατοσφαίριση ανδρών και Πινγκ Πονγκ).

Σημαντική ήταν η συνεισφορά του στην αναβάθμιση των αθλητικών χώρων στο τότε Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νίκαιας ο ΠΛΑΤΩΝ όπου μαζί με τις τοπικές αρχές και αθλητικούς παράγοντες διεκδικήσαν την κατασκευή του κολυμβητηρίου (1978-79), την αναβάθμιση του κλειστού γηπέδου «Πλάτων» με την κατασκευή των κερκίδων πίσω από τις μπασκέτες (1984-85) και δημιουργία γηπέδου χάντμπολ, την κατασκευή της αίθουσας ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής (1983-84), την στέγαση του κολυμβητηρίου (1991-92).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ