Εφημερίδα Κοινωνική

Ενίσχυση Αστυνομικών Υπηρεσιών λόγω αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος

Ενίσχυση Αστυνομικών Υπηρεσιών λόγω αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος
06 Μαρτίου 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του, ζητά άμεσα την ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, στις οποίες υπάγονται περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος κατά την καλοκαιρινή περίοδο, εξαλείφοντας την εξαίρεση που είχε παγιωθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, με την υπ΄αριθ.1647/23/359840 από 20/02/2023 σχετική διαταγή του ΑΕΑ, διετάχθη η ενίσχυση συγκεκριμένων Α.Τ. Αεροδρομίων ανά την επικράτεια, καθώς και Α.Τ. περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος που χρήζουν πράγματι ενίσχυσης από επιθυμούντες συναδέλφους. Κατόπιν αυτής της διαταγής και πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, τονίζουμε για άλλη μία φορά την παρατηρούμενη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού σε συγκεκριμένες υπηρεσίες που εργάζονται μέλη μας και αιτούνται τη στελέχωσής τους, ώστε πέρα από την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων, να διαφυλάξουμε την μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας μας, που είναι ο Τουρισμός.

Όπως γνωρίζετε, στον Πειραιά λειτουργεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με ένα παράλληλο σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο, συγκεντρώνοντας την πολυπληθέστερη επιβατική κίνηση λιμένα της Ευρώπης, συνδέοντας δε ακτοπλοϊκά την πρωτεύουσα με τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού, τα οποία αποτελούν ένα σημαντικό προορισμό ακτοπλοϊκών μέσων και κρουαζιερόπλοιων, με χιλιάδες τουρίστες και ναυτικούς.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ζητάμε την ενίσχυση όλων των Αστυνομικών υπηρεσιών των νησιών του Αργοσαρωνικού, όπως Α.Τ. Αίγινας, Α.Σ. Αγκιστρίου, Α.Τ. Ύδρας, Α.Τ. Πόρου, Α.Τ. Σπετσών, Α.Τ. Κυθήρων, Α.Σ. Ποταμού, Α.Σ.Αντικυθήρων, A.T.Τροιζήνας, Α.Τ. Σαλαμίνας, Τ.Α. Σαλαμίνας, Γ΄ Τμ.Τροχαίας Πειραιά (Σαλαμίνας), νησιών που κατά τους θερινούς μήνες η επισκεψιμότητα τουριστών αυξάνεται κατά χιλιάδες, αλλά και του Σταθμού Ελέγχου Διαβατηρίων & Συναλλάγματος Πειραιά (ΣΕΔΣ Πειραιά), λόγω της τεράστιας, για μία ακόμη χρονιά, αύξησης της κρουαζιέρας.

Αιτούμαστε σθεναρά, είτε την άμεση διόρθωση – τροποποίηση της ανωτέρω σχετικής διαταγής, είτε την έκδοση νεότερης που θα περιλαμβάνει τις παραπάνω υπηρεσίες, καθώς και τον εξορθολογισμό του προσωπικού, την απεμπλοκή των υπηρεσιών από διαθέσεις, μέτρα τάξης, αποσπάσεις και ενισχύσεις υπηρεσιών εκτός Πειραιά και την άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων για απόσπαση προς τις υπηρεσίες του Πειραιά, που υπάγονται στις περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Επίσης, θεωρούμε δεδομένη την ένταξη των ανωτέρω υπηρεσιών, στη λίστα με τις υπηρεσίες που θα πραγματοποιήσουν την πρακτική τους εκπαίδευση οι Δόκιμοι των σχολών της ΕΛ.ΑΣ. κατά τους θερινούς μήνες.

Η Ένωσή μας, σας καλεί να λάβετε υπόψη τον προβληματισμό και τις προτάσεις που σας εκθέσαμε, δεδομένου ότι το ενδιαφέρον όλων μας επικεντρώνεται στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, με το βλέμμα πάντα στραμμένο τόσο στο δημόσιο συμφέρον όσο και στην εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών που προσβλέπουν στα οφέλη της τουριστικής περιόδου σε ένα ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης και εργασίας.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                Η Γεν. Γραμματέας

Λιότσος Σπυρίδων      Μαλαχία Αργυρώ

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ