Εφημερίδα Κοινωνική

Ανδρέας Βροντάκης: «Να ξαναγίνουμε ρυθμιστές!» – «Η Νέα Δημοκρατία έταξε μια κυβέρνηση αρίστων και έκανε μια κυβέρνηση συμφερόντων» / Συνέντευξη «Στον δρόμο προς τις κάλπες» (VIDEO)

 Breaking News

Ανδρέας Βροντάκης: «Να ξαναγίνουμε ρυθμιστές!» – «Η Νέα Δημοκρατία έταξε μια κυβέρνηση αρίστων και έκανε μια κυβέρνηση συμφερόντων» / Συνέντευξη «Στον δρόμο προς τις κάλπες» (VIDEO)
12 Μαρτίου 2023

Αποκλειστική συνέντευξη του κ. Ανδρέα Βροντάκη, υποψήφιου βουλευτή στην Α Πειραιά και Νήσων με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στο πλαίσιο της σειράς συνεντεύξεων με γενικό τίτλο «Στον δρόμο προς τις κάλπες»  που διενεργούν και προβάλλουν από κοινού η Εφημερίδα Κοινωνική και το Portnet.

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

 

Ανδρέας Βροντάκης: «Να ξαναγίνουμε ρυθμιστές!» - «Η Νέα Δημοκρατία έταξε μια κυβέρνηση αρίστων και έκανε μια κυβέρνηση συμφερόντων»

 

Δεν περιμέναμε την υποψηφιότητα του με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην Α’ Πειραιά και Νήσων για να γνωρίσουμε τον Ανδρέα Βροντάκη. Ούτε το 2015 που ξαναήταν βουλευτής τον γνωρίσαμε , ούτε το 2019 που ήταν υποψήφιος για την Ευρωβουλή. Τον ξέρουμε καλά στον Πειραιά, ως εκτελωνιστή (πρόεδρος των οποίων ήταν για πολλά χρόνια, αλλά και γενικότερα ενεργό πολίτη. Έτσι καθώς τον υποδεχθήκαμε εκ μέρους της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ» και του Portnet στο καφέ – μπιστρό «Φουαγιέ» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για τις ανάγκες της σειράς συνεντεύξεων «Στον Δρόμο προς τις Κάλπες» είπαμε εξ αρχής να αφήσουμε τα τυπικά και να μιλάμε στον ενικό, όπως κάνουμε πολύ συχνά όταν βρισκόμαστε σε διάφορα στέκια του Πειραιά.

DSC00029

Η συζήτηση μοιραία ξεκίνησε από την τραγωδία στα Τέμπη, που άλλωστε έχει συγκλονίσει την χώρα. «Η Νέα Δημοκρατία έταξε μια κυβέρνηση αρίστων και έκανε μια κυβέρνηση συμφερόντων», υπογραμμίζει ο Αν. Βροντάκης, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός το μόνο που κάνει είναι να ζητάει συνεχώς συγγνώμη. «Πως μπορούμε να προχωρήσουμε ως κοινωνία, όταν δεν υπάρχει ασφάλεια και προστασία για τον πολίτη» αναρωτιέται. Και ασκεί αυστηρή κριτική για το γεγονός ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής παραιτήθηκε μεν , αλλά μένει , όπως φαίνεται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Παράλληλα υπενθυμίζει ότι με τραγικό τρόπο αποδείχθηκε ότι οι σιδηρόδρομοι δεν είναι ασφαλείς όπως έλεγε ο πρώην υπουργός Μεταφορών πριν λίγες μέρες μέσα στην Βουλή. Και κάνει λόγο για υποστελέχωση του ΟΣΕ, ο οποίος το 2011 είχε 2.700 εργαζόμενους και σήμερα μόνο 870.

DSC00014

Καθώς η συζήτηση έρχεται στις επικείμενες εκλογές και στον Πειραιά, ο Ανδρέας Βροντάκης υπενθυμίζει ότι στις τελευταίες εκλογές εδώ καταγράφηκε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και σημειώνει ότι το στοίχημα για τους υποψηφίους του κόμματος είναι να πείσουν την κοινωνία να εμπιστευτεί ξανά το κόμμα. «Να ξαναγίνουμε ρυθμιστές», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. Καλεί δε τους επί χρόνια ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ψήφισαν άλλα κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ να αναλογιστούν εάν η επιλογή τους εκείνη τους δικαίωσε.

DSC00017

Μιλάμε για τον Πειραιά και τις αναπτυξιακές του δυνατότητες και επισημαίνει την καθυστέρηση που παρατηρείται στις επενδύσεις που θα έπρεπε να είχε ήδη κάνει η διοίκηση του ΟΛΠ. Εμφανίζεται πάντως αισιόδοξος για τις προοπτικές της πόλης και της περιφέρειας ευρύτερα, αφού με μια ορισμένη λυρικότητα παρατηρεί εδώ συνδυάζονται οι λαϊκές γειτονιές, τα κοσμοπολίτικα νησιά κι ακόμη σε κάποια από αυτά η αγροτική παραγωγή. «Όλα αυτά δημιουργούν ένα μίγμα που προσφέρει βάσιμα αισιόδοξες προοπτικές» υπογραμμίζει.

 

Του υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκλέξει βουλευτή μετά το 2009 και παραδέχεται ότι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Κάτι που πάντως για τον ίδιο δεν είναι αυτοσκοπός, όπως τονίζει. «Για μένα δεν είναι αυτοσκοπός η έδρα, αλλά η αξία των ιδεών μας και η επικοινωνία τους με τους ψηφοφόρους» σημειώνει.

DSC00025

Τέλος ο Ανδρέας Βροντάκης υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αποτελεί την καλύτερη προοπτική για τον χώρο, καθώς όπως λέει είναι «ανθρώπινος» και είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός με ξεκάθαρες θέσεις. «Δεν έχει κάτι να τον τραβάει», υποστηρίζει. Αντίθετα είναι σύγχρονος με νέες ιδέες, σημειώνει και φέρνει ως παράδειγμα ότι είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που χωρίς περιστροφές έχει υποστηρίξει πως όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης στην πολιτική δεν μπορεί να τις διατηρούν ισόβια.

 

Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ για να μην χάνετε κανένα νέο βίντεο: https://www.youtube.com/@koinonikigr  @koinonikigr 

 

Ακολουθήστε την Κοινωνική:
Facebook: https://www.facebook.com/koinoniki
Instagram: https://www.instagram.com/koinoniki.gr/
Twitter: https://twitter.com/koinonikinews

 

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

 

 

EKLOGES--1-VRONTAKIS

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ