Εφημερίδα Κοινωνική

Αλλαγές στις σήραγγες της Δραπετσώνας

 Breaking News

Αλλαγές στις σήραγγες της Δραπετσώνας
28 Μαρτίου 2023

Ασφαλέστερες γίνονται οι σήραγγες Δραπετσώνας όπου αριθμούνται εκατοντάδες χιλιάδες διελεύσεις οχημάτων σε μηνιαία βάση και σημειώνονται τροχαία ατυχήματα. Άμεση ενημέρωση για οτιδήποτε συμβαίνει στο οδικό δίκτυο λαμβάνουν εδώ και λίγες ώρες όσοι κινούνται επί της Λεωφ. Παπανδρέου και συγκεκριμένα στις σήραγγες Δραπετσώνας, όπου τοποθετήθηκαν σύγχρονες πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων τεχνολογίας Full Matrix.

Οι νέες πινακίδες, που τοποθετήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση 137.824,50 ευρώ, αντικατέστησαν τις παλαιές, οι οποίες επί τουλάχιστον 10 χρόνια παρέμεναν εκτός λειτουργίας.

Ειδικότερα, οι νέες πινακίδες βρίσκονται στην είσοδο των σηράγγων της Δραπετσώνας, μια ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας, ενώ επικοινωνούν με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, το οποίο βρίσκεται πάνω από την σήραγγα. Το κέντρο είναι στελεχωμένο και λειτουργεί σε 24ωρη βάση μεριμνώντας για την ομαλή κυκλοφορία εντός των σηράγγων.

Το συγκεκριμένο έργο εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια σε έναν οδικό άξονα όπου σημειώνονται αρκετά τροχαία ατυχήματα, ενώ οι συγκεκριμένες σήραγγες αριθμούν αθροιστικά 900.000 μηνιαίες διελεύσεις οχημάτων.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ