Εφημερίδα Κοινωνική

«Όπισθεν» στην «πράσινη» επένδυση της Εκκλησίας στο Σχιστό – Γιατί γύρισε πίσω ο φάκελος;

 Breaking News

«Όπισθεν» στην «πράσινη» επένδυση της Εκκλησίας στο Σχιστό – Γιατί γύρισε πίσω ο φάκελος;
21 Φεβρουαρίου 2023

Όλοι προφανώς θυμόμαστε ότι η μεγάλη πράσινη επένδυση της Εκκλησίας σε συνεργασία με το κράτος,στη περιοχή του Σχιστού, η επονομαζόμενη «Green Σχιστό», ανακοινώθηκε με πανηγυρικό τρόπο, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, του μισού υπουργικού συμβουλίου και πλήθους Ιεραρχών.

Ωστόσο, μαθαίνουμε ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες στους κόλπους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που κάνουν λόγο για «πανάκριβη μελέτη» ύψους 1,7 εκατ. ευρώ. Και οι διαφωνίες αυτές δεν είναι πλέον αμελητέες και φαίνεται ότι ενδέχεται να οδηγήσουν στην καλύτερη περίπτωση στην επανεξέταση της επένδυσης και των όρων που προσφέρονται στην Εκκλησία, η οποία είναι και η κάτοχος της μεγάλης έκτασης που θα αναπτυχθεί το επιχειρηματικό σχέδιο.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία κλήθηκε να αποφασίσει για το μέλλον και τα επόμενα βήματα της συγκεκριμένης επένδυσης, οι συνοδικοί ιεράρχες δεν φάνηκαν καθόλου ικανοποιημένοι με όσα παρουσιάστηκαν και τις λεπτομέρειες της επένδυσης στο Σχιστό. Ο φάκελος που έχει καταρτιστεί δεν θεωρείται από μέλη της Συνόδου επαρκώς συμπληρωμένος, καθώς λείπουν κρίσιμα στοιχεία και λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του orthodoxia.info μήλον της έριδος κατά την συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν η πρόταση της ΕΚΥΟ για την διενέργεια μελέτης ωρίμανσης από το ΤΑIΠΕΔ η οποία, σύμφωνα με την πρόταση, φθάνει σε κόστος το 1.700.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο ποσό ακόμη και για τα δεδομένα της Εκκλησίας της Ελλάδος, ιδιαίτερα τη στιγμή κατά την οποία δεν υπάρχει καμία διασφάλιση ότι το έργο μπορεί να υλοποιηθεί.

Οι μητροπολίτες που διαφωνούν επέτυχαν να επιστραφεί η μελέτη, ζητώντας να υπάρξουν εξασφαλίσεις για το κάθε ευρώ που θα χρειαστεί να δαπανηθεί στο πλαίσιο του εγχειρήματος.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι δεινός διαπραγματευτής και το έχει αποδείξει αυτό. Και γι’ αυτό θέλει να είναι προσεκτικός στις κινήσεις του και στις αποφάσεις του δεδομένου ότι όπως ειπώθηκε και εν Συνόδω διανύουμε προεκλογική περίοδο και δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στον πολιτικό στίβο την επόμενη μέρα.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ