Εφημερίδα Κοινωνική

O Δήμος Σαλαμίνας εντάχθηκε στην Εθνική ομάδα εργασίας της στρατηγικής δράσης EUROPE GOES LOCAL

 Breaking News

O Δήμος Σαλαμίνας εντάχθηκε στην Εθνική ομάδα εργασίας της στρατηγικής δράσης EUROPE GOES LOCAL
28 Φεβρουαρίου 2023

O Δήμος Σαλαμίνας κατόπιν διαδικασίας αξιολόγησης εντάχθηκε στην Εθνική ομάδα εργασίας της στρατηγικής δράσης EUROPE GOES LOCAL, που αποτελείται από 20 Δήμους απ’ όλη την χώρα και συνολικά 120 Δήμοι από όλες τις χώρες που συμμετέχουν.

Στόχοι της εν λόγω Στρατηγικής Σύμπραξης είναι να ενισχυθεί η προσπάθεια αναγνώρισης και να αναπτυχθεί η ποιότητα του youth work ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής για τη Νεολαία σε επίπεδο Δήμων, να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή διάσταση του youth work σε επίπεδο Δήμων, να υποστηρίξει την συνεργασία μεταξύ 3 των Εθνικών Μονάδων Συντονισμού και των Δήμων για την ανάπτυξη στρατηγικής για τον τομέα του youth work αλλά και να συμβάλλει στη συνολική ανάπτυξη του youth work ως μέρος της γενικότερης συνεργασίας στον τομέα της Νεολαίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα προνόμια ένταξης του Δήμου στην Εθνική Ομάδα Εργασίας.

Κάθε Δήμος, μέσα από τη ενεργό συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα Εργασίας επιτυγχάνει :

• Ενημέρωση σε βάθος σχετικά με τα Προγράμματα Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσα από αυτά.

• πρόσβαση σε καλές πρακτικές από όλη την Ευρώπη

• Ανάπτυξη του δικτύου του με άλλους Δήμους απ’ όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη

• Ενίσχυση της στρατηγικής του αναφορικά με τη Νεολαία και το youth work.

• Συμμετοχή στη διαμόρφωση της εθνικής και ευρωπαϊκής στρατηγικής για το youth work. •

- προτεραιότητα συμμετοχής σε σεμινάρια κατάρτισης και συνεργασίας και δραστηριότητες δικτύωσης που υλοποιούνται στο πλαίσιο της στρατηγικής σε όλη την Ευρώπη.

Στις 21-24 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα έγινε η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας και τέθηκαν οι βάσεις και οι κατευθύνσεις για τους στόχους και τις επόμενες κινήσεις. Τον Δήμο Σαλαμίνας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος.

Στόχοι της εν λόγω Στρατηγικής Σύμπραξης είναι να ενισχυθεί η προσπάθεια αναγνώρισης του έργου του νησιού σε επίπεδο ευρωπαϊκό ώστε να εξελιχθεί η ποιότητά του, ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής μας για την εξωστρέφεια με σκοπό να υποστηριχθούν νέες συνεργασίες, νέες προοπτικές και ευκαιρίες.

«Η νεολαία της Σαλαμίνας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής του Δήμου μας, είναι το μέλλον και οι ορίζοντες αυτού του τόπου. Θέλουμε πρωταγωνιστές τους Νέους μας ξεπερνώντας ιδεοληψίες και κακές εσωστρεφείς πρακτικές του χθες» τονίζει ο Δήμος Σαλαμίνας.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ