Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα Ιωνία: Εντοπίστηκε το όχημα διαφυγής των δραστών που άνοιξαν πυρ στην καφετέρια

Νέα Ιωνία: Εντοπίστηκε το όχημα διαφυγής των δραστών που άνοιξαν πυρ στην καφετέρια
22 Φεβρουαρίου 2023

Το αυτοκίνητο με το οποίο φέρεται να διέφυγαν οι δράστες του αιματηρού περιστατικού με τους πυροβολισμούς και τον έναν νεκρό σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πρόκειται για ένα ασημί τζιπ μάρκας Μερσέντες, το οποίο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Γκύζη, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το όχημα είναι νοικιασμένο από την ίδια εταιρεία από την οποία είχε ενοικιαστεί και το μαύρο πολυτελές τζιπ, που εγκατέλειψαν οι δράστες έξω από την καφετέρια της Νέας Ιωνίας. Στην συγκεκριμένη εταιρεία φέρονται να απευθύνονται συχνά Αλβανοί και Κούρδοι κακοποιοί, προκειμένου να ενοικιάσουν οχήματα.

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι αυτό το ασημί τζιπ χρησιμοποίησαν οι δράστες προκειμένου να απομακρυνθούν από την καφετέρια της Νέας Ιωνίας, όπου άνοιξαν πυρ το βράδυ της Τρίτης, με την τραγική κατάληξη του θανάσιμου τραυματισμού ενός θαμώνα του μαγαζιού.

Το ασημί τζιπ έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έρευνα. Καταγράφεται, εξάλλου, σε βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής όπου έγινε το αιματηρό επεισόδιο.

O 37χρονος άνδρας που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς, απλά έτυχε να βρίσκεται στο σημείο την λάθος ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα ήταν υδραυλικός με καταγωγή από την Αλβανία και απλά έτυχε να κάθεται κοντά στην παρέα των Αλβανών που καβγάδισαν και έβγαλαν όπλα.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να χαρτογραφήσουν την διαδρομή διαφυγής των δραστών.

Μέλη συμμορίας οι δράστες

Πληροφορίες του LiveNews αναφέρουν ότι οι δράστες του επεισοδίου στη Νέα Ιωνία φέρονται να είναι μέλη μίας συμμορίας περίπου 10 Αλβανών, οι οποίοι εμπλέκονται σε εκβιασμούς, υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών αλλά και σωματεμπορίας στο κέντρο της Αθήνας. Έδρα τους θεωρείται ένα κλαμπ στην περιοχή των Σεπολίων, ενώ θωρείται ότι έχουν διασυνδέσεις με κρατούμενους στις φυλακές.

Πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι ο καβγάς στην καφετέρια ξέσπασε όταν τρία άλλα άτομα μετέβησαν στο μαγαζί, όπου βρίσκονταν ήδη τα μέλη της συμμορίας. Άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους και στη συνέχεια βγήκαν τα όπλα, με την τραγική αυτή κατάληξη.

Η δράση της εν λόγω συμμορίας απασχολεί τόσο το τμήμα εκβιαστών όσο και το τμήμα δίωξης οργανωμένου εγκλήματος.

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ