Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κοινή ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων «Πειραιάς Νικητής» και «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» σχετικά με την απόφαση για το κλείσιμο του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά

 Breaking News

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κοινή ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων «Πειραιάς Νικητής» και «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» σχετικά με την απόφαση για το κλείσιμο του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά
04 Φεβρουαρίου 2023

Κοινή ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων «Πειραιάς Νικητής» και «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» σχετικά με την απόφαση για το κλείσιμο του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά 

«Με κατάπληξη, απορία αλλά και  δυσφορία πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, για το κλείσιμο του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά και τη μεταφορά του σε άλλο Νοσοκομείο, εκτός Πειραιά.

Η συγκεκριμένη Παιδοψυχιατρική Μονάδα λειτουργούσε από το έτος 1983 και η Μονάδα Εσωτερικής Νοσηλείας από το έτος 2010.

Το συγκεκριμένο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα λειτουργώντας στην πόλη του Πειραιά, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αττικής, εξυπηρετούσε συγκεκριμένες και καίριες ανάγκες όχι μόνο δημοτών της πόλης μας και όμορων περιοχών και δήμων, αλλά ακόμη κατοίκων των νησιών του Αιγαίου.

Η προβληματική μεταφορά της Μονάδας σε Νοσοκομείο εκτός της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά προσθέτει ένα μείζονος σημασίας πρόβλημα, εκείνο της μετακίνησης  στα νοσηλευόμενα παιδιά και στις οικογένειές τους.

Η απογοήτευσή μας για τα προβλήματα που προφανώς θα δημιουργήσει η συγκεκριμένη μεταστέγαση εντείνεται από το γεγονός ότι η απόφαση ήταν αιφνιδιαστική και χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση ή ενημέρωση έστω της τοπικής κοινωνίας και ιδιαιτέρως του δήμου μας, προκειμένου να καταθέσει το λιγότερο τη δική του άποψη.

Ο ισχυρισμός δε ορισμένων ότι η μονάδα υπολειτουργεί αυτήν τη στιγμή είναι λανθασμένος και δείχνει την κακή νοοτροπία που επικρατεί σε ορισμένα κέντρα αποφάσεων.

Διότι αν πραγματικά υπολειτουργεί μια μονάδα υγείας, υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου ή όποιου  άλλου υπευθύνου είναι η λήψη πρωτοβουλιών, η κατάθεση των κατάλληλων προτάσεων και τελικά η λήψη των σωστών αποφάσεων, προκειμένου  αυτή να  λειτουργήσει ορθότερα  και όχι να κλείσει προκειμένου  να μεταφερθεί σε άλλο δήμο και μάλιστα εκτός όχι μόνο του δήμου, αλλά και της Περιφέρειας του Πειραιά.

Κάθε καλόπιστος πολίτης αντιλαμβάνεται πλήρως ότι αυτή η απόφαση υποβαθμίζει τον Δήμο του Πειραιά, αλλά και τους πολίτες όλης της Περιφέρειάς μας.

Η ευαισθησία μας δεν επιτρέπει να αποδεχθούμε την εξέλιξη αυτή και καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε  αρχικά να ανακληθεί η απόφαση και μετά με ψυχραιμία και συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία να επανεξεταστεί  το σοβαρό αυτό θέμα.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι παρόμοια στάση θα κρατήσει το σύνολο των αιρετών της πόλης, ώστε να αποδείξουμε όλοι μαζί και ανεξάρτητα κομματικών ή ιδεολογικών διαφόρων πως όταν πρόκειται για τον Πειραιά μας, τις μάχες  τις δίνουμε όλοι μαζί».

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ