Εφημερίδα Κοινωνική

Εκπαιδευτικοί: Μεγάλη η συμμετοχή στο συλλαλητήριο – Ένωσαν τις φωνές τους με τους καλλιτέχνες

Εκπαιδευτικοί: Μεγάλη η συμμετοχή στο συλλαλητήριο – Ένωσαν τις φωνές τους με τους καλλιτέχνες
15 Φεβρουαρίου 2023

Στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων σε όλη την Ελλάδα βρέθηκαν την Τετάρτη (15/02) δάσκαλοι και καθηγητές, στο πλαίσιο της πανεκπαιδευτικής 24ωρης απεργίας ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας, η οποία ενώθηκε με αυτή των καλλιτεχνών που αντιδρούν στο Προεδρικό Διάταγμα, δημιουργώντας ένα ανθρώπινο ποτάμι στους δρόμους της Αθήνας.

Δάσκαλοι και καθηγητές αντιδρούν στην ατομική αξιολόγηση που θέσπισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δίχως διαβούλευση και συναίνεση. Κάνουν λόγο για τιμωρητική ρύθμιση που θα συνδέεται άμεσα με τις μισθολογικές τους αποδοχές.

«Οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και όταν αγωνίζονται», «δάσκαλος σκυφτός, παντού ξεσηκωμός», «φτωχή παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς», «οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία» και «η αξιολόγηση θα ανατραπεί, στους δρόμους, απεργίες, στάσεις κι αποχή» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

ekpaideutikoi2

ekpaideutikoi1

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ