Εφημερίδα Κοινωνική

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Ρέντη Γιάννης Γρύλλης

 Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Ρέντη Γιάννης Γρύλλης
02 Φεβρουαρίου 2023

Πλήρης ημερών έφυγε από κοντά μας ο πρώην Δήμαρχος Ρέντη (για 16 χρόνια) Γιάννης Γρύλλης. Ο Δήμαρχος εξελέγη το 1978 με το ΠΑΣΟΚ και έμεινε στο τιμόνι του Δήμου μέχρι το 1994. Υπήρξε ένας εμβληματικός Δήμαρχος που σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης με το συνολικό του έργο στη διάρκεια της θητείας του.

Όπως γράφει ο νυν δήμαρχος κ. Γιώργος Ιωακειμίδης:

«Έμεινε στη μνήμη όλων ως Δήμαρχος που συγκρούστηκε το 1980 με την τότε κυβέρνηση για το θέμα των φρεατίων (χαβούζας) που ήθελαν να φέρουν στο Ρέντη οι κυβερνώντες και η απεργία πείνας που έκανε για μέρες ξεσηκώνοντας όλο το λαό του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής αποτρέποντας την έλευσή τους στο Δήμο μας.

Μετά απ’ αυτό αναγκάστηκαν οι κυβερνώντες ν’ αποδεχθούν την ανάγκη κατασκευής αποχετευτικών αγωγών ακαθάρτων σ’ όλο το λεκανοπέδιο και ν’ αποφευχθεί ένα τεράστιο πρόβλημα ολόκληρης της Αθήνας που δεν είχε αποχέτευση σε πάρα πολλά σημεία.

Ένα δεύτερο μεγάλο έργο του ήταν η δημιουργία της πρώτης Δημοτικής Τράπεζας Αίματος στην Ελλάδα, ενέργεια που αγκαλιάστηκε από τους δημότες και για πολλά χρόνια ήταν η μεγαλύτερη Τράπεζα Αίματος στη χώρα μας.

Στη διάρκεια της θητείας του δημιουργήθηκε το Πρώτο ΚΑΠΗ, πολλοί πεζόδρομοι, το Δημοτικό Γυμναστήριο «Μ.Μερκούρη», το Δημαρχείο του Ρέντη, το 2ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και πολλά άλλα έργα.

Υπήρξε ένας ακέραιος και ανιδιοτελής Δήμαρχος με πολλή αγάπη για τον Ρέντη τον οποίο για πολλά χρόνια είχε υπηρετήσει και ως παιδίατρος (υπήρξε γιατρός όλων μας)

Η πιστή του σύζυγος και συνοδοιπόρος του όλα αυτά τα χρόνια η Καίτη έχει τη θερμή μας συμπαράσταση όπως και τα τρία του παιδιά που τίμησαν και τιμούν το όνομα του πατέρα τους .

Καλό παράδεισο Δήμαρχε…».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ