Εφημερίδα Κοινωνική

Δημήτρης Μαρκόπουλος: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει» – Συνέντευξη «Στον δρόμο προς τις κάλπες»

 Breaking News

Δημήτρης Μαρκόπουλος: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει» – Συνέντευξη «Στον δρόμο προς τις κάλπες»
13 Φεβρουαρίου 2023

Αποκλειστική συνέντευξη του βουλευτή της Β’ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία, Δημήτρη Μαρκόπουλου, στο πλαίσιο της σειράς συνεντεύξεων με γενικό τίτλο «Στον δρόμο προς τις κάλπες»  που διενεργούν και προβάλλουν από κοινού η Εφημερίδα Κοινωνική και το Portnet.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

Η συνάντηση με τον βουλευτή της Β’ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία, Δημήτρη Μαρκόπουλο, στο πλαίσιο της σειράς συνεντεύξεων με γενικό τίτλο «Στον δρόμο προς τις κάλπες» που διενεργούν από κοινού η εφημερίδα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» και το Portnet χαρακτηρίστηκε από την αρχική αμηχανία που έχουν πάντα οι συνεντεύξεις δημοσιογράφου προς δημοσιογράφους. Βλέπετε ο Απόστολος Καραμπερόπουλος, εκδότης της εφημερίδας «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ», κάλεσε τον πολιτικό συντάκτη Νότη Ανανιάδη και συνομίλησαν από κοινού με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, ο οποίος είναι μεν βουλευτής από το 2019, αλλά και πάντα δημοσιογράφος. Μάλιστα ο Ν. Ανανιάδης θυμήθηκε πως με τον νεαρό τότε δημοσιογράφο Δ. Μαρκόπουλο είχαν προ 25ετίας συνεργαστεί στο «Νέο Λόγο» και το «Λιμάνι», εφημερίδα και περιοδικό αντίστοιχα, του Πειραιά.
Άντε βγάλε άκρη και κάνε συνέντευξη…
Τέλος πάντων βγήκε άκρη και όντως ο βουλευτής έδωσε μια σοβαρή συνέντευξη , αν και με ιδιαίτερη οικειότητα, όπως αντιλαμβάνεται όποιος δει το video.
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος υπενθυμίζει ότι είναι «Παιδί του Πειραιά» με μια διαδρομή από τα Μανιάτικα , όπου γεννήθηκε από μια φτωχή οικογένεια, στο Πασαλιμάνι όπου μεγάλωσε τη Νίκαια όπου μεγάλωσε η σύζυγος του και τον Κορυδαλλό όπου πλέον κατοικεί. Αποδίδει μάλιστα σε αυτή την σχέση του με τον ευρύτερο Πειραιά, περισσότερο από την αναγνωρισιμότητα που έχει χάρη στην δημοσιογραφία το σπάνιο γεγονός να έχει εκλεγεί πρώτος στην περιφέρεια του με την πρώτη φορά που εκτέθηκε ως υποψήφιος βουλευτής το 2019. «Γνωρίζω τα προβλήματα της περιοχής», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. Και απαριθμεί: Το ζήτημα με την «Πίτσος» στον Ρέντη και την διάσωση 350 θέσεων εργασίας, την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου, την δημιουργία πάρκου στη θέση των πρώην Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού και την υπογραφή σύμβασης για την μεταφορά των Φυλακών συνολικότερα, την επάνδρωση με επιπλέον 30 αστυνομικούς της Β’ Πειραιά και την προοπτική λειτουργίας ενός Πρότυπου ΕΠΑΛ το Πέραμα – θέμα για το οποίο ασκεί αυστηρή κριτική στον δήμαρχο της πόλης, για την καθυστέρηση στην υποβολή μιας απλής μελέτης ώστε το έργο, επιτέλους, να ξεκινήσει. Μάλιστα όταν , με αφορμή τους υψηλούς τόνους που υιοθετεί – και με αφορμή το πρότυπο ΕΠΑΛ- υποστηρίζει ότι είναι μαχητικός κι όχι φωνακλάς! «Θα φωνάζω όποτε χρειάζεται», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει με νόημα : « Άλλο μαχητικός κι άλλο ακροδεξιός»!
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος υποστηρίζει ότι η ΝΔ στην «δύσκολη» Β’ Πειραιά πλέον «κοιτάζει τον ΣΥΡΙΖΑ στα μάτια» και προσθέτει με αισιοδοξία για το κόμμα του : «Θα την ‘γυρίσουμε’ την Β’ Πειραιά»! Επιτίθεται δε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μια σειρά πολιτικών του, από το μεταναστευτικό έως την Υγεία και το Ασφαλιστικό και από την φορολογική πολιτική έως την στάση του στις Αμυντικές δαπάνες, αντιδιαστέλλοντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ με τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας στους αντίστοιχους τομείς.
Υψώνει τέλος τους τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την μη υπερψήφιση της τροπολογίας της κυβέρνησης ώστε να δοθεί η δυνατότητα να αποκλειστεί το «κόμμα Κασιδιάρη» από τις επόμενες εκλογές, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «προσχηματική στάση», σημειώνοντας δηκτικά : «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει»!

DSC_0017

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0023

 

 

 

 

 

 

 

DSC00807

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ για να μην χάνετε κανένα νέο βίντεο: https://www.youtube.com/channel/UCoG4…

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ