Εφημερίδα Κοινωνική

Χάκερ παραβίασαν το δίκτυο του FBI στα γραφεία της Νέας Υόρκης

Χάκερ παραβίασαν το δίκτυο του FBI στα γραφεία της Νέας Υόρκης
17 Φεβρουαρίου 2023

Χάκερ παραβίασαν το δίκτυο υπολογιστών του FBI, στα γραφεία της Νέας Υόρκης, με την υπηρεσία να αναφέρει σήμερα Παρασκευή (17.2.2023) ότι το συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί.

«Το FBI γνωρίζει το περιστατικό και εργάζεται για να αποκτήσει πρόσθετες πληροφορίες» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εστάλη στο πρακτορείο Reuters, χωρίς άλλες διευκρινίσεις περί χάκερ και πιθανής κυβερνοεπίθεσης στο δίκτυο υπολογιστών των γραφείων της Νέας Υόρκης.

Το CNN μετέδωσε πρώτο την είδηση επικαλούμενο πηγές που είχαν ενημερωθεί για το συμβάν και ανέφερε ότι αξιωματούχοι του FBI πιστεύουν ότι αφορά τα γραφεία της Νέας Υόρκης, καθώς αυτά έκαναν έρευνα σε υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Δεν είναι προς το παρόν σαφές πότε συνέβη η παραβίαση του δικτύου από τους χάκερ, με μία πηγή να λέει στο CNN ότι ακόμη διερευνάται η προέλευσή της.

Την τελευταία δεκαετία έχουν σημειωθεί πολλές φορές κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικές υπηρεσίες. Στα τέλη του 2020 αξιωματούχοι ανακάλυψαν μια εκτεταμένη επιχείρηση κυβερνοκατασκοπείας σε πολλά ομοσπονδιακά δίκτυα, από χάκερ που συνδέονταν με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Το 2015, το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού (OPM) ανακοίνωσε επίσης ότι παραβιάστηκε το δίκτυό του και κλάπηκαν αρχεία ομοσπονδιακών υπαλλήλων. Αργότερα απέδωσε την επίθεση αυτή σε Κινέζους χάκερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ