Εφημερίδα Κοινωνική

Πτώση Phantom: Ασαφές αν οι δύο χειριστές πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν -Ερευνες στο Ιόνιο

 Breaking News

Πτώση Phantom: Ασαφές αν οι δύο χειριστές πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν -Ερευνες στο Ιόνιο
30 Ιανουαρίου 2023

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των δύο χειριστών του Phantom F4 που κατέπεσε στις 10:30 στο Ιόνιο, ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλάνο, μαζί με ένα ακόμη που πετούσαν σε ζεύγος, εκτελούσαν πτήση χαμηλής ναυτιλίας, πετούσαν δηλαδή σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, πάνω από το ανάγλυφο αλλά και πάνω από το νερό.

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, πιθανότατα λόγω τεχνητής βλάβης που δεν επιδεχόταν επιδιόρθωσης, ενημέρωσαν και έλαβαν εντολή για να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.

Είναι ασαφές αν κατάφεραν ωστόσο να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτόξευσης.

Το διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε,σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.

Εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του Phantom

Λίγα λεπτά μετά την πτώση του αεροσκάφους έως και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ