Εφημερίδα Κοινωνική

Εμ. Τσικαλάκης: Ζωτικό Εθνικό Κεφάλαιο ο Έλληνας Ναυτικός!

 Breaking News

Εμ. Τσικαλάκης: Ζωτικό Εθνικό Κεφάλαιο ο Έλληνας Ναυτικός!
26 Ιανουαρίου 2023

Ο Έλληνας Ναυτικός αποτελεί αέναο και ζωτικό Εθνικό Κεφάλαιο για την πατρίδα μας, ήταν και θα παραμείνει ο στυλοβάτης της Ναυτιλίας μας, ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) Εμ. Τσικαλάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση της Ένωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κάλεσε τους αρμόδιους να σκύψουν σοβαρά και με αποτελεσματικότητα στα προβλήματά και να ακούσουν τις προτάσεις της Ένωσης, οι οποίες, όπως είπε, αποσκοπούν στη διαχρονικότητα και στην ανάπτυξη του Ναυτικού επαγγέλματος. Πρέπει να κατανοηθεί από όλους η αγωνία μας για το παρόν και το μέλλον της Ναυτιλίας μας αλλά και να ακουστούν οι προβληματισμοί των νέων παιδιών που με πίστη, αυθορμητισμό και διάθεση επέλεξαν να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν στο Ναυτικό επάγγελμα. Περιμένουν από εμάς πολλά είπε ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ για να σημειώσει ότι πρώτα απ’ όλα οφείλουμε να τους διασφαλίσουμε ότι θα κινούνται επαγγελματικά σε ασφαλές περιβάλλον.

Ο πρόεδρος της Ένωσης αναφέρθηκε στο διάλογο που γίνεται με το υπουργείο Ναυτιλίας και χαιρέτισε τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται υπέρ των Ναυτικών και κατ” επέκταση της Ναυτιλίας για να σημειώσει πως η Π.Ε.Π.Ε.Ν. έχει αποδείξει ότι αγωνίζεται διαχρονικά με προτάσεις, διάλογο, εποικοδομητικές ιδέες και τεκμηριωμένες θέσεις για τον Κλάδο. Απαριθμώντας την συνεισφορά των ναυτικών στην οικονομία και το ρόλο τους για τη ναυτιλία ο κ. Τσικαλάκης έθεσε το ερώτημα αν η πατρίδα στηρίζει τους ναυτικούς της για να απορυθμίσει εν συνεχεία το πλαίσιο εκείνο των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν από την διαρκή αναβάθμιση των Ναυτικών Σχολών, των Α.Ε.Ν. και των Κ.Ε.Σ.Ε.Ν., σύμφωνα με τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Πρότυπα μέχρι και το ρόλο που καλείται σήμερα να διαδραματίσει το ΓΕΝΕ.

Η Ελληνίδα Πλοίαρχος

Ιδιαίτερης αναφοράς από τον πρόεδρο της ΠΕΠΕΝ έτυχε και η προσπάθεια ανάδειξης για πρώτη φορά, στα πλαίσια της υπερ – εκατοντάχρονης πλέον ιστορίας της Π.Ε.Π.Ε.Ν, της προσωπικότητας και του πολύπλοκου ρόλου τον οποίον καλείται να επιτελέσει σήμερα η Ελληνίδα Πλοίαρχος. Με την εκλογή στο Διοικητικό μας Συμβούλιο της καθ” όλα άξιας σε προσωπικότητα, ήθος, επαγγελματισμό και αγωνιστικότητα Πλοιάρχου Ελένης Παπαδοπούλου, τιμάται στο πρόσωπό της η Ελληνίδα Πλοίαρχος, η Ελληνίδα Ναυτικός. Η Cpt. Ελένη συμμετέχει ενεργά, αλλά και δυναμικά, παρά τις πολυσχιδείς επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις και δραστηριότητές της, στο Διοικητικό Συμβούλιο και τους αγώνες της Π.Ε.Π.Ε.Ν. και αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα για εμάς, αλλά και για όλους τους συναδέλφους της, κατέληξε ο κ. Τσικαλάκης.

Η εκδήλωση, που έγινε σε αίθουσα του ΟΛΠ έκλεισε με την απονομή επαίνων στους Πλοιάρχους που έσωσαν ανθρώπινες ζωές που κινδύνευσαν στην θάλασσα, την απονομή βραβείων στους Πλοιάρχους που αρίστευσαν στις εξετάσεις των ΚΕΣΕΝ και την απονομή επαίνων στα παιδιά των πλοιάρχων που αρίστευσαν στην μαθητεία τους.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ