Εφημερίδα Κοινωνική

Εκλογές, υποψήφιοι, παρουσίες και… παρασκήνιο

 Breaking News

Εκλογές, υποψήφιοι, παρουσίες και… παρασκήνιο
20 Ιανουαρίου 2023

 

 

 

Νέες πιέσεις για επέκταση του Μετρό σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα

 

Συμφωνήθηκε η επίσκεψη της Δημοτικής Αρχής μαζί με τους Βουλευτές της Β’ Πειραιά στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών – Ποιοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου

 

 

 

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με τους Βουλευτές της Β΄Πειραιά. Το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ήταν η ανάγκη επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην πόλη.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κος Ιωάννης Τραγάκης, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κα Νίνα Κασιμάτη, κος Ιωάννης Ραγκούσης, κος Τρύφωνας Αλεξιάδης, κα Φωτεινή Μπακαδήμα καθώς και η Βουλεύτρια του ΚΚΕ κα Διαμάντω Μανωλάκου και ο εκπρόσωπος του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κου Δημήτρη Μαρκόπουλου που δεν παρευρέθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, κος Γεώργιος Χονδροκούκης.

Ο Δήμαρχος εισηγητικά διατύπωσε την αγανάκτηση των ανθρώπων της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Περάματος και της Σαλαμίνας για τη μη επέκταση του ΜΕΤΡΟ στις δικές μας γειτονιές. Τόνισε ότι η επέκταση του ΜΕΤΡΟ είναι καταρχήν πολιτική απόφαση που πρέπει να παρθεί από την κυβέρνηση μιας και το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, το Πέραμα και η Σαλαμίνα πληρούν όλα τα κριτήρια της κατά προτεραιότητας εκπόνησης μελέτης και για την χρηματοδότηση της. Πληθυσμιακά η περιοχή συγκεντρώνει πάνω από 150.000 μόνιμο πληθυσμό που το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζεται λόγω της Σαλαμίνας.

Η περιοχή συνέχισε ο κ. Βρεττάκος, φιλοξενεί οικονομικές δραστηριότητες ( λιμάνι, ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη) που κάνουν επιτακτική την ανάγκη σύνδεσης με μέσο σταθερής τροχιάς. Ταυτόχρονα, η περιβαλλοντική επιβάρυνση των γειτονιών μας, το περιορισμένων δυνατοτήτων οδικό δίκτυο και η δυσκολία πρόσβασης των κατοίκων σε νοσοκομεία τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ καθώς και τη βιωσιμότητα αυτής της επέκτασης.  Είναι άμεση ανάγκη το ξεκίνημα των διαδικασιών ώστε να ξεκινήσουν οι μελέτες και να βρεθεί η χρηματοδότηση για την ένταξη και των δικών μας περιοχών στο σχεδιασμό για τις μελλοντικές επεκτάσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση ζητήθηκε από τους παριστάμενους Βουλευτές η στήριξη του αιτήματος της πόλης και η βοήθειά τους για να παρθεί από την Κυβέρνηση σημερινή ή αυριανή η απόφαση για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στον Δήμο.  Όλοι οι Βουλευτές τόνισαν την αναγκαιότητα της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας και δήλωσαν ότι θα πάρουν όλες τις πρωτοβουλίες (επερωτήσεις, αναφορές κ.α.) ώστε αυτό να δρομολογηθεί.

Συμφωνήθηκε ως πρώτο βήμα η επίσκεψη της Δημοτικής Αρχής μαζί με τους Βουλευτές της Β’ Πειραιά στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών από τον οποίο θα ζητηθεί το ξεκίνημα των διαδικασιών για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στο Δήμο καθώς και η εύρεση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων για την υλοποίησή του.

 

 

 

 

 

«Το είπαμε, το κάναμε»: Ξεκινάει περιοδείες ΠΑΝΤΟΥ η ΝΔ ενόψει εκλογών!

Θα αναδεικνύει και τα τοπικά ζητήματα

 

Με δεδομένο πως στόχος στο δρόμο προς τις κάλπες είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ αλλά και η προσέλκυση των αναποφάσιστων, το επόμενο διάστημα θα ενταθούν και οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών και κομματικών στελεχών. Όπως ήδη φάνηκε και από την τελευταία περιοδεία του πρωθυπουργού στόχος είναι να παρουσιάζονται όχι μόνο τα έργα που δρομολογούνται σε εθνικό επίπεδο αλλά και οι δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, προκειμένου να περάσει το μήνυμα πως η ανάπτυξη θα είναι “γεωγραφικά δίκαιη”. Η συγκεκριμένη στρατηγική αποτυπώνει εξάλλου και το σύνθημα της ΝΔ που θα είναι από τα κεντρικά της προεκλογικής περιόδου “το είπαμε – το κάναμε” ενώ ενισχύει το έτερο σύνθημα “σταθερότητα ή περιπέτειες” στη λογική ότι η προσπάθεια και η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ΝΔ είναι απολύτως μετρήσιμη και δεν υπάρχουν περιθώρια για περιπέτειες και για πισωγυρίσματα που η χώρα πλήρωσε ακριβά.

 

 

 

 

Κυκλοφορεί! Η ιστορική εφημερίδα «Απογευματινή» με υπογραφή Γιάννη Κουρτάκη

Η ιστορική εφημερίδα «Απογευματινή» κυκλοφορεί πανελλαδικά τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023. H «Απογευματινή» φιλοδοξεί να γίνει η νέα εκδοχή της εφημερίδας που έγραψε ιστορία από το 1952, με διεισδυτικό πολιτικό ρεπορτάζ, παρασκήνια, μαχητική αρθογραφία, αιχμηρά κοινωνικά θέματα πρώτης γραμμής, «ψαγμένα» αθλητικά και καλλιτεχνικό κους-κους. Εκδότης της «Απογευματινής» είναι ο Γιάννης Κουρτάκης και διευθυντής ο Χρίστος Μουλίνος.

 

 

 

Ο Μητσοτάκης και η έδρα της Β’ Πειραιά

 

Πού θα «κατέβει» υποψήφιος ο Μητσοτάκης εκτός από τον Εβρο και την Κρήτη; Λένε ότι η τρίτη επιλογή του θα αφορά το Λεκανοπέδιο και μάλιστα τη Β’ Πειραιά. Η επίσκεψη στον Κορυδαλλό τις πριν λίγες ημέρες «φούντωσε» τα σενάρια. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ρώτησε νυν βουλευτή της Β’ Πειραιά αν όντως η επιλογή Μητσοτάκη θα είναι αυτή, ωστόσο και ο ίδιος δήλωσε άγνοια και είπε ότι την επιλογή την κάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, χωρίς να ενημερώνει εκ των προτέρων…

 

 

 

 

 

Βουλευτές εμπιστεύονται ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Βουλευτές της Αττικής και όχι μόνο, επιλέγουν την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ για να προβάλουν τις απόψεις τους πάνω σε τοπικά ζητήματα και θέματα της περιφέρειάς τους, τα οποία δεν είχαν ως τώρα την ευχέρεια να αναλύσουν, καθώς αναλώνονταν μόνο σε γενικές πολιτικές και οικονομικές τοποθετήσεις. Τις επόμενες ημέρες θα διαβάσετε  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις που θα συζητηθούν. Μείνετε συντονισμένοι!

 

 

 

 

 

Συνάντηση Μελά – Κώτσηρα στον Πειραιά

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο Mardi Coffee & Wine Bar, μεταξύ του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Κώτσηρα και του βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ Γιάννη Μελά. Ένας χαλαρός καφές, με πολύ… πολιτική κουβέντα. Ο Γιάννης Μελάς έχει καταφέρει να γίνει ένα σημαντικός «κρίκος» της ΝΔ και οι επαφές του εντός και εκτός κοινοβουλίου για θέματα της πόλης, είναι ιδιαίτερα ουσιαστικές.

 

 

 

 

 

 

Υποψήφιος βουλευτής στον Πειραιά ο Λεμονής;

 

 

«Ζυμώσεις» πραγματοποιούνται στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενόψει εκλογών, με στόχο να ανακοινωθεί ένας μεγάλος όγκος υποψηφίων το αργότερο μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ειδική «μελέτη» γίνεται στη Χαρ. Τρικούπη, για περιοχές που πρέπει να «ανακτηθούν», διότι σε αυτές, το κόμμα δεν μπορεί να «σηκώσει» εδώ και χρόνια τα ποσοστά του.

Μια εξ’ αυτών είναι η Α’ Πειραιά και Νήσων.

Οι πληροφορίες λένε ότι εκεί, πέρα από τους γνωστούς πολιτευτές, αναζητείται ένα πρόσωπο «ευρείας αποδοχής» με ερυθρόλευκη ταυτότητα, ικανό να συσπειρώσει ψηφοφόρους.

Ένα από αυτά τα πρόσωπα «ακούγεται» ότι είναι ο Τάκης Λεμονής, που έχει μεγάλη και αναγνωρισμένη παρουσία στο «Μεγάλο Λιμάνι», τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποια προσέγγιση. Οι συζητήσεις συνεχίζονται.

 

 

 

 

 

Αληθεύει;

Πληροφορίες και δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι νυν βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ Χριστόφορος Μπουτσικάκης φέρεται να παίρνει το… «χρίσμα» για υποψήφιος Δήμαρχος της ΝΔ στον Πειραιά. Βλέπετε, με δεδομένο ότι η πόλη χάνει μια έδρα λόγω νέας απογραφής, πολλά ακούγονται περί…ανατροπών στις λίστες υποψηφίων. Για να δούμε.

 

 

 

 

 

«Συνωστισμός» υποψηφίων στα Νότια

 

Συνέχεια στη συζήτηση περί εκλογών… Πάμε λίγο Νότια. Στο Νότιο Τομέα της Αθήνας η Ν.Δ. είχε πάρει 39,4% και εξέλεξε 9 βουλευτές. Είχαν εκλεγεί οι Νίκος Δένδιας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Αννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γιάννης Καλλιάνος, Βασίλης Σπανάκης. Είναι από τις περιοχές που κέρδισε έδρα. Το νέο πρόσωπο από πλευράς βαρύτητας που προστέθηκε είναι αυτό του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, που είχε κατέβει στο Επικρατείας και φυσικά του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Τάσου Γαϊτάνη, της Ρένας Βασιλάκη (που εξελέγη πρόεδρος της Παγκρήτιας), της Ντόρας Πάλλη, της Ιωάννας Γκελεστάθη. Από το ψηφοδέλτιο αποχωρεί ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ