Εφημερίδα Κοινωνική

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Επίσκεψη στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Περάματος

 Breaking News

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Επίσκεψη στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Περάματος
24 Ιανουαρίου 2023

Επίσκεψη στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Περάματος πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος. Πρόκειται για επίσκεψη ενάμιση χρόνο μετά την ανακήρυξη του συγκεκριμένου λυκείου στο πρώτο Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο της χώρας. Όπως ο βουλευτής πληροφορήθηκε από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Μάριο Μουρατίδη, ήδη ποσό 1,3 εκατ. ευρώ έχει εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας για σειρά δράσεων και για τη βελτίωση των υποδομών του σχολείου όπως νέες υδραυλικές εγκαταστάσεις, αγορά και τοποθέτηση νέων υπολογιστών για τους μαθητές, δημιουργία καινούργιας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με υποσταθμό, βάψιμο, αγορές κλιματιστικών για όλες τις αίθουσες. Παρά ταύτα, το καθηγητικό προσωπικό αναμένει εδώ και μήνες από τη δημοτική Αρχή Περάματος την σχετική έγκριση μελέτης ώστε η χρηματοδότηση και οι εργασίες να προχωρήσουν.

Όπως τόνισε ο βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος »όλοι θυμούνται τις άγονες και άστοχες αντιπαραθέσεις για το αν η κοινωνία του Περάματος θα βοηθούνταν ή όχι από την ανακήρυξη του ΕΠΑΛ Περάματος στο πρώτο πρότυπο επαγγελματικό λύκειο της Ελλάδας. Αντιπαραθέσεις που κρατούσαν την πόλη πίσω, που οδήγησαν σε άσκοπη χρονοτριβή, που θύμισαν αναχρονισμό και που θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τους μαθητές, επιδίωκαν για μικροπολιτικούς λόγους να εμποδίσουν ένα έργο προόδου και αναβάθμισης της περιοχής. Αντιπολίτευση με το μέλλον των νέων όμως δεν μπορεί να υπάρξει. Το υπουργείο Παιδείας σωστά προχώρησε σε αυτή την πολιτική, με το Πέραμα να ακολουθούν κι άλλα 24 Πρότυπα ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα. Παρά ταύτα η μάχη για τη νεολαία της πόλης συνεχίζεται καθώς με έκπληξη ενημερώθηκα πως η δημοτική Αρχή Περάματος εξακολουθεί να μη θεωρεί προτεραιότητά της το συγκεκριμένο Λύκειο και να μην προχωρά στην εκπόνηση μελέτης αφήνοντας εδώ και πάνω από ένα χρόνο να λιμνάζουν 1,3 εκατ. ευρώ. Θεωρώ λοιπόν ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να χαθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό που θα αναπτύξει το ΕΠΑΛ Περάματος και το οποίο αφορά εκατοντάδες οικογένειες και καλώ τη δημοτική Αρχή Περάματος να θέσει σε ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ την εκπόνηση της σχετικής μελέτης που θα βοηθήσει ένα τόσο σημαντικό σχολείο για την πόλη. Ένα σχολείο που ήδη στις εγκαταστάσεις του φιλοξενεί πρότυπη ναυπηγοεπισκευαστική σχολή μαθητείας. Κάθε ημέρα που χάνεται λόγω κωλυσιεργίας είναι μια απώλεια για τα παιδιά της πόλης, μια απώλεια για τις οικογένειες που ζητούν ένα καλύτερο μέλλον».

Να τονίσουμε επίσης πως ήδη για το ζήτημα αυτό ο βουλευτής της ΝΔ επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργο Βούτσινο κι ενημερώθηκε πως στα 25 πρότυπα ΕΠΑΛ της χώρας, το Πέραμα κι άλλα δύο αποτελούν εξαιρέσεις ως προς την παροχή των χρηματοδοτήσεων, λόγω αργοποριών στις εκπονήσεις μελετών από την πλευρά των εμπλεκόμενων Δήμων.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ