Εφημερίδα Κοινωνική

Δίκη Άλκη: «Τι με κοιτάς ρε; Κοίτα κάτω!» – Ο κολλητός του απέναντι στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του

Δίκη Άλκη: «Τι με κοιτάς ρε; Κοίτα κάτω!» – Ο κολλητός του απέναντι στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του
26 Ιανουαρίου 2023

Σχεδόν πέντε ώρες κατέθετε ο στενός φίλος του Άλκη Καμπανού και θύμα της επίθεσης, για όσα έγιναν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, όταν δέχθηκαν οργανωμένο και δολοφονικό χτύπημα από την ομάδα των 12 χούλιγκαν που κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο 21χρονος αφού περιέγραψε στο δικαστήριο όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ, μέχρι τη στιγμή που ο Άλκης ξεψύχησε στο πεζοδρόμιο της οδού Θ. Γαζή, στη Χαριλάου, στη συνέχεια της διαδικασίας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του συνηγόρου πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης. Ο νεαρός, που αν και τραυματισμένος, μέχρι τελευταία στιγμή προσπάθησε να βοηθήσει τον Άλκη Καμπανό, χωρίς να καταφέρει να τον γλιτώσει από τη μανία των δραστών, σήμερα στάθηκε για πολλές ώρες όρθιος και σε απόσταση «αναπνοής» από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του κολλητού του φίλου και τόνισε πως δέχθηκαν οργανωμένη και δολοφονική επίθεση.

«Τι με κοιτάς ρε; Κοίτα κάτω», είπε κάποια στιγμή απευθυνόμενος σε έναν από τους κατηγορούμενους, χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κολλητός φίλος του Άλκη κοίταξε τρεις από τους κατηγορούμενους από απόσταση… αναπνοής, όταν σηκώθηκαν όρθιοι καθ” υπόδειξιν των συνηγόρων υπεράσπισης, στο πλαίσιο της εξέτασης του μάρτυρα για το αν τους αναγνωρίζει. Όταν του ζητήθηκε για τέταρτη φορά, να κοιτάξει τέταρτο κατηγορούμενο, γύρισε προς την πρόεδρο του δικαστηρίου και είπε: «Σας παρακαλώ, δεν αντέχω άλλο».

Απατώντας στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ο 21χρονος επανέλαβε πολλές φορές ότι οι 12 χούλιγκαν πραγματοποίησαν μια οργανωμένη επίθεση εις βάρους τους με μοναδικό σκοπό να σκοτώσουν. Όταν ρωτήθηκε γιατί οι δράστες έφυγαν από το σημείο της επίθεσης ένα λεπτό αργότερα, χωρίς να αφαιρέσουν και τη δικιά του ζωή, απάντησε χαρακτηριστικά ότι «σκοτώσανε, για αυτό φύγανε, τι άλλο θέλετε να κάνουνε;».

Ο μάρτυρας ανέφερε στη κατάθεσή του ότι οι κατηγορούμενοι τράπηκαν σε φυγή μόλις αντιλήφθηκαν ότι περίπου 20 οπαδοί, ανέβαιναν από την οδό Πλαστήρα προς το σημείο της επίθεσης. Όταν ρωτήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης, ποιά ομάδα υποστήριζαν αυτά τα άτομα και γιατί βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, τη δεδομένη στιγμή, τόνισε πως είναι «τραγική ερώτηση».

«Δεν είμαι ο μπαμπάς τους να ξέρω τι κάνουν τα βράδια. Δε με ενδιέφερε φίλε γιατί αυτοί είχαν σκοτώσει τον κολλητό μου. Δεν με ενδιαφέρει», είπε.

«Σταμάτησαν επειδή ανέβαιναν κάποια άτομα από την Πλαστήρα, δεν υπήρχε άλλος λόγος να σταματήσουν. Αλλιώς θα ήμουν και εγώ νεκρός», είπε απατώντας σε άλλη ερώτηση, ενώ σε διαφορετικό σημείο ανέφερε πως οι κατηγορούμενοι, «είδαν πέντε άτομα στο σκοτάδι και τους επιτέθηκαν. Ήθελαν να σκοτώσουν, δεν υπάρχει εξήγηση. Δεν κάνεις τσαμπουκά με δρεπάνι, μαχαίρια και ξύλα. Ο σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν και το έχω πει πολλές φορές, το λέω ξανά».

Η δική διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 6 Φεβρουαρίου.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ