Εφημερίδα Κοινωνική

Βίαιη επίθεση αγνώστων σε δικηγόρο έξω από το δικηγορικό του γραφείο στη Νίκαια – Καταγγελία Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

 Breaking News

Βίαιη επίθεση αγνώστων σε δικηγόρο έξω από το δικηγορικό του γραφείο στη Νίκαια – Καταγγελία Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά
22 Δεκεμβρίου 2022

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά έλαβε γνώση της από 1.12.2022 αναφοράς του Δικηγόρου Πειραιά Κ. Σ. προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου επ΄ αφορμή της πρωτοφανούς και βαρύτατης επίθεσης που δέχθηκε τις βραδινές ώρες της 24.11.2022 έξω από το δικηγορικό του γραφείο στη Νίκαια.

Σε ανακοίνωση, ο ΔΣΠ, αναφέρει:

«…κατά την αναφορά και τα συνοδεύοντα αυτήν έγγραφα της ιατροδικαστικής έκθεσης και της υποβληθείσας έγκλησης, ο συνάδελφος, τη στιγμή που αποχωρούσε από το γραφείο του, δέχθηκε αναίτια και απρόκλητα επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι φορούσαν κράνη μοτοσυκλέτας και οι οποίοι με πρωτοφανή βιαιότητα του κατάφεραν χτυπήματα, με τα χέρια και τα πόδια σε όλο του το σώμα, ακόμα και στο κεφάλι, προκαλώντας του ιδιαίτερα επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Κατά τη διάρκεια δε του ξυλοδαρμού, οι δράστες μεταξύ των ύβρεων, τον απείλησαν για τη δικηγορική του δραστηριότητα.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονική αυτή επίθεση σε βάρος του συναδέλφου και ζητά την άμεση ανακάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των φυσικών, αλλά και των τυχόν ηθικών αυτουργών της. Το αποτρόπαιο αυτό συμβάν συνιστά, πέραν της εγκληματικής του διάστασης, και ευθεία παρεμπόδιση δικηγόρου στην άσκηση των καθηκόντων του, καθώς και ευθεία παραβίαση του «Κώδικα περί Δικηγόρων», η δε Πολιτεία και τα αρμόδια όργανα οφείλουν να τιμωρούν κάθε έκνομη συμπεριφορά, πολύ περισσότερο αυτές που έχουν για στόχο την φίμωση των δικηγόρων και την παρεμπόδισή τους από την εκτέλεση του λειτουργήματός τους κατά την απονομή της δικαιοσύνης.

Ο σεβασμός στον θεσμικό ρόλο του δικηγόρου, η αξιοπρέπειά μας και η προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των δικηγόρων ώστε να ασκούν ελεύθερα και ανεπηρέαστα τα καθήκοντά τους, αποτελούν πρόταγμα για το Δικηγορικό Σώμα και θα συνεχίσουμε σθεναρά να τα υπερασπιζόμαστε χωρίς να υποκύπτουμε σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ