Εφημερίδα Κοινωνική

Τάσος Μπινίσκος – Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού: «Εξασφαλίσαμε έργα άνω των 30 εκ. ευρώ για το Δήμο Δάφνης-Υμηττού!»

 Breaking News

Τάσος Μπινίσκος – Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού: «Εξασφαλίσαμε έργα άνω των 30 εκ. ευρώ για το Δήμο Δάφνης-Υμηττού!»
05 Δεκεμβρίου 2022

Έτοιμος να διεκδικήσει την επανεκλογή του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές δήλωσε ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Αναστάσιος Μπινίσκος, σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, που παραχώρησε αποκλειστικά στον 94.0 και τις Δημοτικές Διαπλοκές.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο στοίχημα. Φέτος, είναι η πιο δύσκολη χρονιά για όλους τους δήμους, σχετικά με την κατάρτιση των προϋπολογισμών. Η ενεργειακή κρίση έχει εκτοξεύσει, τόσο τους προϋπολογισμούς, όσο και τις συμβάσεις των έργων», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπινίσκος.

Ο ίδιος ωστόσο πρόσθεσε πως η δημοτική του αρχή κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει σταθερά τα δημοτικά τέλη για το 2023, αλλά και να μειώσει στο κατώτατο συντελεστή το ΤΑΠ.

«Καταφέραμε και πήραμε αρκετές χρηματοδοτήσεις για έργα στα χρόνια της κρίσης. Εκμεταλλευτήκαμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και φτάσαμε να έχουμε εξασφαλίσει έργα άνω των 30 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα Τρίτσης, το Ταμείο Ανάκαμψης, την Περιφέρεια Αττικής και γενικότερα τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης», ήταν τα λόγια του Αναστάσιου Μπινίσκου.

Αναφερόμενος στο μείζων θέμα της δημιουργίας πάρκου υπουργείων στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού αποκάλυψε πως ουδέποτε ρωτήθηκε σχετικά από την Κυβέρνηση, εντούτοις η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε να καταθέσει ο δήμος βελτιώσεις στις ΜΠΕ που έχουν συνταχθεί. «Όλοι συμφωνούμε εδώ και 40 χρόνια πως πρέπει να φύγει η ΠΥΡΚΑΛ. Το θέμα είναι τι θέλουμε να γίνει εκεί πέρα, που είναι η καρδιά της πόλης μας», κατέληξε ο κ. Μπινίσκος.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ