Εφημερίδα Κοινωνική

Συμμορία 13χρονων έκανε bullying σε συμμαθητή τους – Είπαν ψέματα ότι τους απείλησε ο πατέρας του με καραμπίνα

Συμμορία 13χρονων έκανε bullying σε συμμαθητή τους – Είπαν ψέματα ότι τους απείλησε ο πατέρας του με καραμπίνα
20 Δεκεμβρίου 2022

Οι καταγγελίες εις βάρος ενός πατέρα στον Αλμυρό Βόλου, που κατηγορήθηκε ότι εκφόβισε με καραμπίνα τέσσερις συμμαθητές του γιου του την ώρα που περνούσαν έξω από το σπίτι του, κατέπεσαν χθες, Δευτέρα, στο δικαστήριο και καταγράφηκαν ως ψέματα της φαντασίας 13χρoνων που, όπως αποδείχθηκε, είναι μέλη συμμορίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μετά το σχόλασμα των παιδιών. Οι ανήλικοι μαθητές πήγαν έξω από το σπίτι του συμμαθητή τους, όπου είχαν μια αντιδικία. Η μητέρα του μαθητή βγήκε από το σπίτι κι άρχισε να βρίζει τα παιδιά, ενώ ο πατέρας του βγήκε, κρατώντας μια καραμπίνα, με την οποία τα απείλησε. Τα παιδιά είπαν στους γονείς τους τι είχε συμβεί κι εκείνοι προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία.

Το ζευγάρι συνελήφθη για εξύβριση και απειλή ενώ ο άνδρας κατηγορήθηκε και για οπλοκατοχή.

Στο δικαστήριο ξεδιπλώθηκε όλη η δράση των παιδιών και, όπως αποδείχθηκε, οι 13χρονοι βασάνιζαν τον συμμαθητή τους, τον πατέρα του οποίου κατήγγειλαν για την απειλή με καραμπίνα.

Την περασμένη χρονιά το σχολείο τιμώρησε με 6 ημέρες αποβολή ένα παιδί που ανήκει σε αυτή την «ομάδα» για μια αποτρόπαια πράξη, που, σύμφωνα με τον δικηγόρο των γονέων, κ. Μακρή, έλαβε χώρα εντός του σχολείου. Συγκεκριμένα, ο 13χρονος «αρχηγός», έπιασε τον 12χρονο, του έδεσε τα χέρια, τα χάραξε με σουγιά και τον έκαψε με τσιγάρο.

Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, τα ίδια παιδιά έμπλεξαν τον αθώο 12χρονο συμμαθητή τους σε κλοπή δικύκλου. Ο 12χρονος ομολόγησε στην αστυνομία, η άλλη ομάδα τον θεώρησε «καρφί» και τον απείλησαν στο σχολείο, γι” αυτό και τον ακολούθησαν έξω από το σπίτι του.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε εκτίμηση επιτροπής του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία ο 12χρονος που δέχεται bullying είναι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες.

Το παιδί του ζευγαριού που κάθισε στο εδώλιο τα δυο τελευταία χρόνια φέρεται να κακοποιείται λεκτικά και σωματικά από τους τρεις συμμαθητές του.

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ