Εφημερίδα Κοινωνική

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. για την προμήθεια τριών υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας στο Όρος Αιγάλεω

 Breaking News

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. για την προμήθεια τριών υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας στο Όρος Αιγάλεω
01 Δεκεμβρίου 2022

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και με τη διαπίστωση ότι ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και συνολικά η Περιφέρεια Αττικής έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην προστασία, τόσο του περιβάλλοντος, όσο και των αδέσποτων ζώων, υπεγράφη από τον κ. Πατούλη και τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Γ. Γουρδομιχάλη η Προγραμματική Σύμβαση για την «Προμήθεια και τοποθέτηση τριών υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας με δυνατότητα ανεφοδιασμού ελικοπτέρου στο Όρος Αιγάλεω».

Η σύμβαση υπεγράφη παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Σ. Βοϊδονικόλα, της Διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα, του Γ.Γ. ΠΕΣΥΔΑΠ Γ. Κατσαντώνη, του Αντιδημάρχου Κορυδαλλού και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΕΣΥΔΑΠ Μ. Ευθυμιάδη και Δημοτικού Συμβούλου και Μέλους της επίσης της Ε.Ε. ΠΕΣΥΔΑΠ Γ. Γκόγκου και στελεχών της Περιφέρειας Αττικής.

patoulis gourdomixalis

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γ. Γουρδομιχάλης και τα μέλη της Εκτελεστικής επιτροπής κατά την υπογραφή της σύμβασης ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την ουσιαστική συμβολή του στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας και Πειραιά. Επίσης τόνισαν ότι είναι η πρώτη φορά από συστάσεως του συνδέσμου που με τη συμβολή της Περιφέρειας γίνονται τόσο σημαντικά βήματα σε περιβαλλοντικά ζητήματα, σε θέματα προστασίας ζώων και πρόληψης καταστροφών. Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισαν υποδειγματική τη συνεργασία που έχουν με τον κ. Πατούλη, την κ. Αντωνάκου και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής. «Η μέχρι τώρα συνεργασία μας με τον κ. Πατούλη και τα στελέχη της Περιφέρειας μας έχει εκπλήξει ευχάριστα. Με έμπρακτο τρόπο βρίσκονται δίπλα μας στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή μας. Τα βήματα που έχουν γίνει αυτή την αυτοδιοικητική περίοδο είναι τα πλέον ουσιαστικά από συστάσεως του Συνδέσμου μας. Από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης βρέθηκε δίπλα μας και συνεργαστήκαμε δημιουργικά. Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στα Λακκώματα Σχιστού Περάματος με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια 1 εκ. ευρώ, η χρηματοδότηση ενός ασθενοφόρου και μιας γεννήτριας για τις ανάγκες του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) και η επιχορήγηση για τις υδατοδεξαμενές είναι ενδεικτικά παραδείγματα».

Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής για τη συνεργασία. «Περιφέρεια και ΠΕΣΥΔΑΠ συνεργαζόμαστε στενά προς όφελος του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης. Με έργα και όχι υποσχέσεις, προστατεύουμε το περιβάλλον και θωρακίζουμε το Όρος Αιγάλεω, το οποίο έχει εξαιρετική σημασία για την ευρύτερη Δυτική περιοχή του Λεκανοπεδίου. Το Όρος Αιγάλεω είναι ένα από τα τελευταία φυσικά αποθέματα της Αττικής και είναι απολύτως αναγκαία η ανάληψη δράσεων προληπτικού χαρακτήρα, προκειμένου να προστατεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Περιφέρεια και ΠΕΣΥΔΑΠ εργαζόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για την περίθαλψη των ζώων. Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου και όλα τα στελέχη μας έχουν συνεργαστεί άψογα με τα στελέχη του ΠΕΣΥΔΑΠ, του ΔΙΚΕΠΑΖ και των εμπλεκόμενων δήμων με κοινό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της πρόληψης» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Η Σ. Αντωνάκου επισήμανε από την πλευρά της ότι με την καθοδήγηση του κ. Πατούλη με «συντονισμένα και μεθοδικά βήματα και με άμεσες παρεμβάσεις έχει σημειωθεί μια ιστορική πρόοδος σε ζητήματα που απασχολούσαν για πολλά χρόνια την ευρύτερη περιοχή. Ενδεικτικό παράδειγμα η μόλυνση από φωσφογύψο και η αποκατάστασή του ΧΑΔΑ στα σχιστό».

Η Προμήθεια και τοποθέτηση τριών υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας

Η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της πρόληψης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. και έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της την «Προμήθεια και τοποθέτηση τριών υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας με δυνατότητα ανεφοδιασμού ελικοπτέρου στο Όρος Αιγάλεω» προϋπολογισμού 100.000 €. Η Προγραμματική Σύμβαση αφορά την προμήθεια τριών προκατασκευασμένων μεταλλικών κυλινδρικών δεξαμενών αποθήκευσης νερού για πυρόσβεση και χρήση και από εναέρια μέσα, χωρητικότητας 200 κυβικών μέτρων έκαστη, καθώς και τις εργασίες διαμόρφωσης του εδάφους και κατασκευής της υποδομής για την τοποθέτησή τους έδρασής τους. Οι θέσεις τοποθέτησης των δεξαμενών έχουν προσδιοριστεί σε συνεργασία με τα Δασαρχεία Πειραιά και Αιγάλεω και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η προμήθεια θα δημοπρατηθεί από το ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Με τις νέες δεξαμενές που προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες στο Όρος Αιγάλεω, ενισχύονται σημαντικά οι επιχειρησιακές δυνατότητες στον τομέα της πυρόσβεσης με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε συμβάντος. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο την φετινή χρονιά είχαμε επτά δασικές πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και για την αντιμετώπισή τους χρησιμοποιήθηκαν εναέρια μέσα.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ