Εφημερίδα Κοινωνική

Παρέμβαση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, σχετικά με ενδεχόμενη παράνομη λειτουργία επιχείρησης συλλογής, εμπορίας και αποθήκευσης μετάλλων (ΣΚΡΑΠ) επί της οδού Πειραιώς

 Breaking News

Παρέμβαση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, σχετικά με ενδεχόμενη παράνομη λειτουργία επιχείρησης συλλογής, εμπορίας και αποθήκευσης μετάλλων (ΣΚΡΑΠ) επί της οδού Πειραιώς
30 Δεκεμβρίου 2022

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου μόλις διαπίστωσε την μη αποδεκτή λειτουργία επιχείρησης συλλογής , εμπορίας και αποθήκευσης μετάλλων (ΣΚΡΑΠ) επί της οδού Πειραιώς υπέβαλε άμεσα καταγγελία, από τις 2/11/2022, στην αρμόδια υπηρεσία της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας, στο Τμήμα ελέγχου μετρήσεων & υδροοικονομίας περιβάλλοντος, προκειμένου να διεξαχθεί έλεγχος νομιμότητας λειτουργίας επιχείρησης συλλογής αποθήκευσης εμπορίας μετάλλων σε αδόμητο οικόπεδο επί της οδού Πειραιώς , για το οποίο εκδηλώθηκε όψιμα, πριν τρεις ημέρες, το ενδιαφέρον δύο δημοτικών συμβούλων.

Συγκεκριμένα ζήτησε να ελεγχθεί αρμοδίως:

α) Εάν η επιχείρηση διαθέτει περιβαλλοντική αδειοδότηση

β) Εάν η επιχείρηση διαθέτει αδειοδότηση για προσωρινή αποθήκευση στερεών αποβλήτων

γ) Εάν η επιχείρηση διαχειρίζεται ΑΗΗΕ και εάν έχει συνεργασία με σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων.

δ) Εάν η επιχείρηση διαχειρίζεται τα διακινούμενα υλικά με ή χωρίς παραστατικά.

ε) Εάν η χρήση γης επιτρέπει ή όχι τη λειτουργία τέτοιας επιχείρησης.

Ανάλογα με το πόρισμα της Περιφέρειας ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου θα κινηθεί νομικά προκειμένου να προφυλάξει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

«Αυτό άλλωστε πράξαμε ως Δήμος τον Ιούνιο του 2022 ύστερα από καταγγελία της Δημοτικής Αρχής για άλλη περίπτωση, όπου εκδόθηκε απόφαση για διακοπή λειτουργίας και σφράγιση εγκατάστασης και του παραγωγικού εξοπλισμού της, επιχείρησης όμοιας δραστηριότητας στη Δ.Ε Ταύρου» τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

O Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Η Δημοτική Αρχή έχει ως σταθερή προτεραιότητα την επίλυση των προβλημάτων στις δημοτικές ενότητες Μοσχάτου και Ταύρου και γι αυτό αφουγκράζεται τις απόψεις των δημοτών. Τυχόν προσπάθεια δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Παραμένει αταλάντευτη η θέση της Δημοτικής Αρχής ότι δεν επιτρέπει την περιβαλλοντική υποβάθμιση και την παράβαση του νόμου από την λειτουργία επιχειρήσεων ΣΚΡΑΠ».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ