Εφημερίδα Κοινωνική

Κώστας Μπακογιάννης – Δήμαρχος Αθηναίων: «Νέα «σελίδα» ανοίγει από σήμερα ο Δήμος για τον εθελοντισμό»

 Breaking News

Κώστας Μπακογιάννης – Δήμαρχος Αθηναίων: «Νέα «σελίδα» ανοίγει από σήμερα ο Δήμος για τον εθελοντισμό»
06 Δεκεμβρίου 2022

Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε–Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού– στο Δημαρχείο της πόλης, εκπρόσωποι φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, παρακολούθησαν -παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, το νέο σχέδιο για τον εθελοντισμό το οποίο καταρτίστηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου, με επικεφαλής την αρμόδια Αντιδήμαρχο, Κατερίνα Γκαγκάκη.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Μπακογιάννης, ανέφερε: «Σε μία περίοδο που ο εθελοντισμός αποδεικνύει καθημερινά την τεράστια αξία και τη δύναμή του, ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να οργανώσει και να ενισχύσει τον εθελοντισμό της πόλης σε βασικούς τομείς. Για πρώτη φορά, δημιουργούμε μία πλατφόρμα εθελοντισμού, στην οποία ουσιαστικά θα καταγράφονται οργανωμένα τόσο οι ανάγκες, όσο και η προσφορά. Καλούμε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να γίνουν συμμέτοχοι στην πρωτοβουλία μας και να ενεργοποιηθούν σε δράσεις που αφορούν την κοινωνία, το κλίμα ή τη γειτονιά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, οι οποίοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε αυτό το δυναμικό εγχείρημα του Δήμου Αθηναίων, δηλώνοντας έτοιμοι να διαθέσουν την πολύτιμη εμπειρία τους για να εκπαιδεύσουν νέους εθελοντές».

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη, σε δήλωσή της ανέφερε: «Σήμερα, κάναμε το πρώτο μεγάλο βήμα για την αναδιοργάνωση του εθελοντισμού στον Δήμο Αθηναίων. Μέσα από το πρόγραμμα “Συμμετέχουμε”, στόχος μας είναι, από τη μία, να κινητοποιήσουμε τους Αθηναίους δημότες να αξιοποιήσουν τη διάθεσή τους για αλληλεγγύη και εθελοντισμό σε σκοπούς που τούς αγγίζουν και τούς συγκινούν και από την άλλη, να διοχετεύσουμε αποτελεσματικά αυτό το “κύμα” εθελοντισμού -που έχει κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια- σε τομείς της κοινωνίας, στους οποίους εντοπίζονται και καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανάγκες. Η αλληλεγγύη και η προσφορά προτάσσουν το “εμείς” έναντι του “εγώ” και μάς προσκαλούν όλες και όλους να Συμμετέχουμε».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ