Εφημερίδα Κοινωνική

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής το 4ο Συνέδριο «Ελληνικός Τουρισμός, μια εθνική υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές»

 Breaking News

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής το 4ο Συνέδριο «Ελληνικός Τουρισμός, μια εθνική υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές»
08 Δεκεμβρίου 2022

Στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση της Αττικής ως κορυφαίου προορισμού αναφέρθηκε ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο 4ο Συνέδριο «Ελληνικός Τουρισμός, μια εθνική υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές» το οποίο πραγματοποιείται σήμερα και είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, ο Υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκης, η Γ.Γ. Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη, η Ολ. Αναστασοπούλου Γ. Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο Υπουργείο Τουρισμού, η Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-πρώην υπουργός Τουρισμού, Ε. Κουντουρά, ο Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αθ. Στάβερης, η Κ. Νοτοπούλου, βουλευτής και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής -Τομεάρχης Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δ. Μπιάγκης, ο Γ. Ρέτσος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η Πρόεδρος της «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ» Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών Μ.Γιαννίρη, κ.α.. Το πρώτο πάνελ συντόνισε ο εκδότης – διευθυντής Real news, Νίκος Χατζηνικολάου.

«Αστικός Τουρισμός, Προορισμός 365 ημέρες τον χρόνο»

Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Αττικής, στο πλαίσιο της ενότητας «Αστικός Τουρισμός, Προορισμός 365 ημέρες τον χρόνο» του 4ου συνεδρίου «Ελληνικός Τουρισμός, μια εθνική υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές», εστίασε στην ανάδειξη της Αττικής ως κορυφαίου αειφόρου προορισμού στην Ευρώπη, καθώς και στις ενέργειες που πραγματοποιεί η Περιφέρεια για την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου υγειονομικού χωριού, το οποίο θα προσελκύσει ταξιδιώτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στις προοπτικές της Αττικής να αναδειχθεί σε έναν «ισχυρό» προορισμό ιατρικού τουρισμού, με αιχμή την παροχή υπηρεσιών υγείας, ευεξίας και ευζωίας, ενώ εστίασε και στην υπεραξία που μπορεί να προσδώσει στο τουριστικό προϊόν ο συνεδριακός τουρισμός.

«Η Αττική αναδείχθηκε κορυφαίος προορισμός Αειφόρου Τουρισμού της Ευρώπης για το 2022, από τα Παγκόσμια Ταξιδιωτικά Βραβεία, κερδίζοντας την 1η θέση ανάμεσα σε διακεκριμένους προορισμούς διεθνούς εμβέλειας. Παράλληλα, εντάξαμε την Αττική στο Δίκτυο Περιφερειών της Ευρώπης για την Υγεία του ΠΟΥ, ανάμεσα σε 39 Περιφέρειες με στόχο να επιτύχουμε άμεσα να χρήσουμε την Αττική κορυφαία Μητρόπολη Υγείας και Ευεξίας του κόσμου» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στην προσπάθεια αναζήτησης ενός χώρου όπου θα μπορέσει να αναπτυχθεί ένα συνεδριακό κέντρο. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έκανε και στις δράσεις για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, με επίκεντρο τον τομέα της κρουαζιέρας, ως μέρους του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Αττική ως προορισμός.

Το συνέδριο διοργανώνουν οι εταιρείες NextisNow και Dome Consulting και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ