Εφημερίδα Κοινωνική

Εύα Καϊλή: Στο γκαράζ του σπιτιού στις Βρυξέλλες έπιασαν τον σύζυγό της – Πώς έγινε η επιχείρηση

 Breaking News

Εύα Καϊλή: Στο γκαράζ του σπιτιού στις Βρυξέλλες έπιασαν τον σύζυγό της – Πώς έγινε η επιχείρηση
12 Δεκεμβρίου 2022

Υπό άκρα μυστικότητα και με επικεφαλής έναν 66χρονο εισαγγελέα ο οποίος έχει ειδικότητα τα θέματα αντιμετώπισης της διαφθοράς πραγματοποιήθηκε η έρευνα που σχεδιάστηκε από τον περασμένο Ιούλιο και εκτυλίχθηκε την 9η Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα τέσσερις συλλήψεις – ανάμεσά τους και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καΐλή – σχετικά με σκάνδαλο διαφθοράς Κατάρ-gate.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης από τον «μεγεθυντικό φακό» του εισαγγελέα Μάικλ Κλέις, ο οποίος ήταν δικηγόρος για 20 χρόνια πριν να γίνει εισαγγελικός λειτουργός, δεν σταματά ούτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον ίδιο να εμφανίζεται άτεγκτος και «σκληρό καρύδι» που δεν λυγίζει σε πιέσεις.

H μάχη κατά της διαφθοράς είναι η ειδικότητά του, λένε όσοι γνωρίζουν στις Βρυξέλλες τον εισαγγελέα ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο του αρέσκεται στο να συγγράφει αστυνομικά βιβλία.

Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir που αποκάλυψε σχεδόν καρέ-καρέ την επιχείρηση των βελγικών αρχών και η οποία ξεκίνησε με το «καρτέρι» έξω από το σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες για τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, στην αρχή της δεν είχε καταγραφεί στη βάση δεδομένων της βελγικής αστυνομίας προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένος ο κύκλος όσων γνώριζαν την «καταιγίδα» που επρόκειτο να ξεκινήσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόλις ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι βγήκε από το γκαράζ του σπιτιού, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του ήταν μάλιστα καθοριστιιλης σημασίας, καθώς δεν πρόλαβε να ενημερώσει κανέναν.

Στο ίδιο πλαίσιο, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, τον φάκελο για το Κατάρ-gate χειρίζονταν μετρημένος στα δάχτυλα αριθμός ερευνητών.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ