Εφημερίδα Κοινωνική

Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στον Καθεδρικό Ι.Ν. Αγίας Τριάδος

 Breaking News

Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στον Καθεδρικό Ι.Ν. Αγίας Τριάδος
19 Δεκεμβρίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με τίτλο «Χριστουγεννιάτικο Αντάμωμα». Οι Χορωδίες ερμήνευσαν επίκαιρους Βυζαντινούς Ύμνους και Τραγούδια, ενώ η εκδήλωσε τελούσε υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Συμμετείχαν:

Οι Σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου της Ι.Μ.Π. υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Καθηγητού και Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ.Γρηγορίου Ζάρκου.

Οι Σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Καθηγητού και Διευθυντού κ.Δημητρίου Καλομοίρη.

Οι Σπουδαστές του Ωδείου της Ι.Μ.Π. υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μαέστρου κας Αναστασίας Δημητρίου και Διδασκαλίας – Συνοδείας Πιάνου της Δ/ντριας Σπουδών κας Ευδοκίας Σιδέρη.

Οι Σπουδαστές του «Αθηναϊκού Ωδείου» υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μαέστρου κας Αλεξάνδρας Μητσοπούλου.

Η Γυναικεία Χορωδία «Καλλιτεχνήματα» υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μαέστρου κας Μαρίας Μιχαλοπούλου και Συνοδείας Πιάνου κας Μαριάννας Σπυράκου.

Τον όλο συντονισμό και την διοργάνωση την επιμελήθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κ.Νικόλαος Αμοργιανός.

Μετά το πέρας της Συναυλίας τιμήθηκε για την προσφορά της στην Τέχνη και τον Πολιτισμό η Αν.Καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μουσικολόγος και Εθνομουσικολόγος κα Ειρήνη Δαλιανούδη και ανακηρύχθηκε Επίτιμη Καθηγήτρια και Επιστημονική Σύμβουλος του Μητροπολιτικού Ωδείου. Την βράβευση έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ, ο οποίος στον λόγο Του εξήρε την προσπάθεια και την δράση του Ωδείου της Ι.Μ.Π. Καθηγητών και Διευθυντών, όσο και της Ακαδημαϊκήςς Καθηγήτριας κας Ειρήνης Δαλιανούδη για την νέα της συνεργασία και προσφορά στο Ωδείο. Η κα Δαλιανούδη με τη σειρά της, ομίλησε με έναν συγκινητικό λόγο για το πνευματικό ανάστημα και την προσφορά στην κοινωνία και τον άνθρωπο για τον σεπτό Ποιμενάρχη του Πειραιά κ.κ.Σεραφείμ, αλλά και για τον ακάματο εργάτη της Μουσικής Τέχνης Γενικό Διευθυντή κ. Νικόλαο Αμοργιανό.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, απένειμε Τιμητικά Διπλώματα για την συμμετοχή τους στη συναυλία στους Διευθυντές των Χορωδιών. Συγκινητική στιγμή ήταν η παρουσία των παιδιών από τον «Καλό Ποιμένα» και το «Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Πειραιώς» όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης μοίρασε Χριστουγεννιάτικα Δώρα σε όλα τα παιδιά, μερίμνη του Ωδείου της Ι.Μ.Π.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, ιερείς, ο Πρωτοσύγγελλος της Ι.Μ.Π. π.Νήφων Καππογάννης και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.Νικολάου, Πρωτοσύγκελλος π.Μιχαήλ Λιούμης.

-00034

-00028

-00009

-00004

-00003

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ