Εφημερίδα Κοινωνική

Πειραιάς: Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε η Αγία Ζώνη της Παναγίας από τη Μονή Βατοπαιδίου

 Breaking News

Πειραιάς: Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε η Αγία Ζώνη της Παναγίας από τη Μονή Βατοπαιδίου
06 Νοεμβρίου 2022

Με τιμές αρχηγού κράτους και κάθε λαμπρότητα υποδέχθηκε ο Πειραιάς το Σάββατο την Αγία Ζώνη της Παναγίας, το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της, το οποίο φυλάσσεται στην Μονή Βατοπαιδίου.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά για να υποδεχθεί το μοναδικής θρησκευτικής αξίας κειμήλιο το οποίο έφτασε με πλοίο του Λιμενικού.

Οι σειρήνες και οι καμπάνες ήχησαν δυνατά και συνοδευτικά πλοιάρια του Λιμενικού, σε ένδειξη τιμής, ράντισαν με νερό το σκάφος που μεταφέρει την Αγία Ζώνη, δημιουργώντας Αψίδα τιμής.

Την Αγία Ζώνη παρέδωσε στον Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, στην πρώτη «έξοδο» για το κειμήλιο μετά το 2019 και την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στον Πειραιά και συγκεκριμένα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, όπου μεταφέρθηκε εν πομπεί, μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

timia

timia1

timia2

timia3

Προκειμένου, μάλιστα, να προσκυνήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί, ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου θα παραμείνει μέχρι τότε ανοιχτός όλο το 24ωρο.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ