Εφημερίδα Κοινωνική

Μια μεγάλη τετράποδη γιορτή από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Πειραιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

 Breaking News

Μια μεγάλη τετράποδη γιορτή από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Πειραιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
03 Νοεμβρίου 2022

Την 1η και 2η Εθνική Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο ο Κυνοφιλικός Όμιλος Πειραιά στον φιλόξενο χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους εκδήλωση που διοργανώνεται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ανοίγοντας τον δρόμο για πολλές ακόμα.

Περισσότεροι από 500 σκύλοι άνω των 80 καθαρόαιμων φυλών θα παρελάσουν το Σαββατοκύριακο από την διοργάνωση για να αξιολογηθούν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα από έμπειρους κριτές (Έλληνες και ξένους) και να βραβευθούν. Μια διαδικασία που άλλοτε γινόταν στην ύπαιθρο, όταν οι ιδιοκτήτες αναζητούν το κατάλληλο δείγμα για να αναπαράγουν το ζώο τους, σήμερα πραγματοποιείται μέσω μιας αυστηρής διαδικασίας με υψηλά στάνταρτ και απαιτήσεις.

Το παρών θα δώσουν και ορισμένες από τις γηγενείς φυλές όπως ο Ελληνικός Ιχνηλάτης, το Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο, το Κοκόνι, ο Μολοσσός της Ηπείρου και ο Ελληνικός Ποιμενικός.

«Είναι μεγάλη η χαρά μας που μετά από δυο ατυχίες, τον σεισμό που έπληξε το Κράκαρη και την πανδημία του covid καταφέραμε να κάνουμε το όνειρό μας πράξη με μια μεγάλη εκδήλωση για την κυνοφιλία στον Πειραιά. Η αποδοχή της κυρίας Τσιλιγκίρη εκ μέρους της διοίκησης του ΣΕΦ να συνδιοργανώσουμε την εκδήλωση είναι μια αναγνώριση της προσπάθειάς μας και μια υπόσχεση για το
μέλλον. Εύχομαι το παράδειγμά της να ακολουθήσουν και άλλοι θεσμικοί φορείς προς όφελος της κυνοφιλίας και ζωοφιλίας εν γένει» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Πειραιά Νίκος Μάλλης.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΣΕΦ, κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη σημείωσε: «Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά και τιμή που υποδεχόμαστε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την έκθεση μορφολογίας καθαρόαιμων σκύλων. Οι σκύλοι και γενικότερα τα κατοικίδια είναι μία μορφή συντροφιάς και το πώς τα αντιμετωπίζουμε δείχνει και τον πραγματικό μας χαρακτήρα. Το ότι κάποιος είναι φιλόζωος δεν πρέπει να το δείχνει μόνο με τα λόγια αλλά και με πράξεις. Κάτι το οποίο ευελπιστούμε να δείξει και αυτή η διοργάνωση. Ως Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είμαστε πάντα δίπλα σε όλους όσους έχουν σκύλο και αυτό το δείχνει και το γεγονός ότι έχουμε φτιάξει το ειδικό πάρκο σκύλων στις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ».

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πειραιά ΠΕΙΡΑΙΑΣ PLUS και της ξηράς  τροφής σκύλων Le chef.

Είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε μη εγγεγραμμένους σκύλους.

Ώρες επίσκεψης: 10.00-17.00

Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα Κοινωνική και Εφημερίδα Αθηναϊκός Τύπος

dog show1

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ