Εφημερίδα Κοινωνική

Κιβωτός του Κόσμου: Περισσότερες από μία οι καταγγελίες για διάφορα αδικήματα

 Breaking News

Κιβωτός του Κόσμου: Περισσότερες από μία οι καταγγελίες για διάφορα αδικήματα
17 Νοεμβρίου 2022

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αποκαλύψεις σχετικά με άτομα τα οποία φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου και καταγγέλουν πως έχουν πέσει θύματα κακοποίησης από άτομα που έχουν σχέση με τη δομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα που έχουν κάνει σχετικές καταγγελίες είναι περισσότερα του ενός ενώ οι καταγγελίες έχουν να κάνουν με διαφορετικά αδικήματα.

Την αρχή έκανε ένας 17χρονος, ο οποίος πήγε χθες στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και κατέθεσε πως πρόσωπο το οποίο υπηρετεί στη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ασελγούσε σε βάρος του από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, του συμπεριφερόταν με υποτιμητικό και εξευτελιστικό τρόπο, τον υποχρέωσε να σταματήσει το σχολείο, να εργάζεται και στην ουσία, όπως ανέφερε, τον εκβίαζε να μην μιλήσει ώστε να τον έχει πάντα κοντά του

Διαφορετικά, τον απειλούσε πως θα έκοβε το επίδομα της ανήμπορης μητέρας του και θα έχανε τη δουλειά του ο μεγαλύτερος αδερφός του.

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία του «Συνηγόρου του Πολίτη» στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όπου διαβιβάστηκαν οι σχετικές αναφορές.

«Είμαστε ανεξάρτητη αρχή και δεν τοποθετούμαστε δημόσια για υπόθεσεις που έχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης», είναι η επίσημη απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής την ώρα που οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερες από μία σχετικές καταγγελίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γραφεία του Συνήγορου του Πολίτη έχουν φτάσει αναφορές από αρκετά άτομα τα οποία καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα διαφόρων, παρανόμων συμπεριφορών οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με το ίδιο αδίκημα.

Οι καταγγέλλοντες έχουν δώσει καταθέσεις και το ζήτημα αξιολογήθηκε ως πολύ σοβαρό με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η Εισαγγελία.

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ