Εφημερίδα Κοινωνική

Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς: Δελτίο Εκκλησιαστικών Ανακοινώσεων

 Breaking News

Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς: Δελτίο Εκκλησιαστικών Ανακοινώσεων
24 Νοεμβρίου 2022

-Επ΄ευκαιρία της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος  Αικατερίνης της πανσόφου, πανηγυρίζει την Παρασκευή (25/11) ο φερώνυμος Ιερός  Ναός  της Μητροπολιτικής περιφέρειας Πειραιώς που βρίσκεται στην Καστέλλα. Αύριο, Παρασκευή (25/11) το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία. Στις 17:00  θα τελεσθούν ο Εσπερινός και η Παράκληση  της Αγίας.

-Αιμοδοσία διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς την ερχόμενη Κυριακή (27/11) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, από τις 10:00-14:00. Όπως σημειώνει σε εγκύκλιο σημείωμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ «Είναι καθήκον μας ως χριστιανών να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Αρχηγού και τελειωτού της πίστεώς μας Ιησού Χριστού, ο οποίος έδωκε το Τίμιον Αίμα Αυτού ΄λύτρον αντί πολλών΄ για την σωτηρία μας».

-Ο αγιασμός ενάρξεως των Σχολών Γονέων- Κέντρων Στηρίξεως Οικογενείας και Γάμου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς θα τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, στο παρεκκλήσιο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, την Κυριακή (27/11) στις 18:00. Επίκαιρη ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Αρχιμ. Μεθόδιος Κρητικός.

-Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις έως τις 27 Νοεμβρίου επί τη επετείω της ενθρονίσεως της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας εκ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους. Κάθε ημέρα στο Ναό τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

-Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, προστάτου των παιδιών, εορτάζει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου το παρεκκλήσιο στο γυναικωνίτη του Ναού τιμάται επ΄ονόματι του Αγίου. Αύριο, Παρασκευή 25/11 στις 18:00 θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός και θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας. Στις 21:00 θα αρχίσει η τέλεση νυκτερινής Θείας Λειτουργίας. Το Σάββατο 26/11 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 17:00 θα ψαλούν ο μεθέορτος εσπερινός και η Παράκληση στον Άγιο Στυλιανό.

-Εορτάζει, το Σάββατο 26/11  ο Ιερός Ναός Θείας Αναλήψεως Δραπετσώνας το παρεκκλήσιο του οποίου τιμάται επ΄ονόματι του Αγίου Στυλιανού. Αύριο Παρασκευή 25/11  στις  18:00 θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός  με αρτοκλασία. Στη συνέχεια, θα ψαλεί η Παράκληση στον Άγιο. Στις 21:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.Το Σάββατο το πρωί 26/11 θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

-Για ενδέκατη συνεχή χρονιά πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις «Ενορία εν δράσει» που διοργανώνει ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Κάθε ημέρα  τελούνται ιερές Ακολουθίες και  πραγματοποιούνται εκδηλώσεις πνευματικού περιεχομένου. Αύριο, Παρασκευή (25/11) στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Ξεριζωμός 1922» με τη συμμετοχή του πολιτικού επιστήμονα Κωνσταντίνου Χολέβα και της συγγραφέως- οδοντιάτρου Σταυρούλας Ζώρζου. Το Σάββατο (26/11) στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη Μικρά Ασία.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ