Εφημερίδα Κοινωνική

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά: Οργανωμένες ξεναγήσεις για σχολεία όλων των βαθμίδων

 Breaking News

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά: Οργανωμένες ξεναγήσεις για σχολεία όλων των βαθμίδων
14 Νοεμβρίου 2022

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε την προηγούμενη χρονιά για τις διαδραστικές σχολικές της ξεναγήσεις, σας καλεί και πάλι με ανανεωμένα και εμπλουτισμένα προγράμματα να ανακαλύψετε ή να δείτε με άλλη ματιά τις συλλογές της.

Με βάση σύγχρονες μουσειοπαιδαγωγικές πρακτικές, η ξενάγηση εμπλουτίζεται με μουσικοαφηγηματικές δράσεις, κινητικά παιχνίδια, δραματοποίηση και άλλες βιωματικές δραστηριότητες, ώστε η επίσκεψη για τον μαθητή να εξελιχθεί σε μια μοναδική μουσειακή εμπειρία μέσα από τον συνδυασμό μάθησης και ψυχαγωγίας.

Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν ένα από τα τρία νέα προγράμματα:

«Τα Παραμύθια του Hoffman»: όπου θα ανακαλύψουν τον κόσμο της μουσικής και του θεάτρου σε ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από το έργο του ομώνυμου συγγραφέα μέσα από αφηγηματικές δράσεις και δραματοποίηση.

«Όταν τα γλυπτά ζωντανεύουν»: όπου θα αλληλεπιδράσουν με τα γλυπτά της συλλογής του Γ. Καστριώτη μέσα από κιναισθητικά και σωματικά παιχνίδια.

«Παιχνίδια εξερεύνησης»: όπου θα γίνουν εξερευνητές ολοκληρώνοντας από κοινού μια αποστολή μέσα από διαδοχικές δοκιμασίες στους χώρους των συλλογών που μετατρέπονται σε αίθουσες ανακάλυψης.

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται καθημερινά στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29, Πειραιάς) από τις 09:00 πμ έως τις 14:00 μμ. Ανώτατο όριο συμμετεχόντων: 25 παιδιά.

Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον covid19.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 214 4090 155 και 214 4090 156

E-mail κρατήσεων: [email protected]


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ