Εφημερίδα Κοινωνική

Δίκη για πυροβολισμούς στο Χαλάνδρι: «Με σημάδεψε και με πυροβόλησε ατάραχη και ψύχραιμη»

Δίκη για πυροβολισμούς στο Χαλάνδρι: «Με σημάδεψε και με πυροβόλησε ατάραχη και ψύχραιμη»
02 Νοεμβρίου 2022

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη δίκη της 50χρονης εικαστικού, η οποία κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας, γνωστού οφθαλμιάτρου, πατέρα του παιδιού της, πέρυσι στο Χαλάνδρι.

Η κατηγορούμενη δικάζεται για σειρά σοβαρότατων αδικημάτων, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία, ενδοοικογενειακή απειλή και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, για όσα εκτυλίχθηκαν στο Χαλάνδρι με τον οφθαλμίατρο πριν από περίπου 1 χρόνο.

Ωστόσο, η 50χρονη εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο δηλώνοντας οικονομική αδυναμία. Και δεν έμεινε εκεί. Αρνήθηκε τον διορισμό και των δύο συνηγόρων από το δικαστήριο και όταν συνειδητοποίησε ότι θα δικαστεί χωρίς συνήγορο, ήθελε να ανακαλέσει την απόφαση της.

Πρόεδρος: Ο νόμος προβλέπει τον διορισμό 2 δικηγόρων.

Κατηγορούμενη: Είμαι υποχρεωμένη δηλαδή να δεχτώ τον δεύτερο δικηγόρο;

Πρόεδρος: Εσείς μπορείτε να διορίσετε όποιον θέλετε.

Κατηγορούμενη: Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα. Κρίνεται η ζωή του ανήλικου παιδιού μου που εδώ και ένα χρόνο δεν γνωρίζω τι κάνει.Επιλέγω τον πρώτο δικηγόρο.

Δεύτερος Συνήγορος: Δεν έχω δικαίωμα ως συνήγορος να αποποιηθώ το διορισμό. Δηλώνω ότι εάν με αποδεχθεί θα ασκήσω τυπικά τα καθήκοντα μου. Είναι υποτιμητικό αυτό που συμβαίνει.

Κατηγορούμενη: Δεν είχα πρόθεση να σας προσβάλω. Ζητώ συγγνώμη. Εφόσον δεν έχω επιλογή για τρίτο δικηγόρο, επιλέγω τον πρώτο.

Εισαγγελέας: Να συνεχιστεί η διαδικασία, χωρίς να έχει συνήγορο η κατηγορούμενη. Ο πρώτος έχει αποχωρήσει επειδή τον αρνηθήκατε. Υπάρχει αυτός που έχει διοριστεί τώρα.

Κατηγορούμενη: Ζητώ το δικαστήριο να μου δώσει τον πρώτο συνήγορο.

Εισαγγελέας: Να προχωρήσουμε κατά τον νόμο.

Στη συνέχεια αφού η κατηγορούμενη ζήτησε την εξαίρεση της έδρας και του εισαγγελέα, υπέβαλε αίτημα να εξεταστεί η ταυτότητα των δικηγόρων υποστήριξης κατηγορίας, του θύματος αλλά και της φερόμενης συζύγου του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για τη γυναίκα του οφθαλμιάτρου.

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ