Εφημερίδα Κοινωνική

Μνημείο Φλοίσβου Π. Φαλήρου- Ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες των ελληνικών υποβρυχίων

 Breaking News

Μνημείο Φλοίσβου Π. Φαλήρου- Ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες των ελληνικών υποβρυχίων
11 Οκτωβρίου 2022

Ως ελάχιστος φόρος τιμής ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης προς τους 108 Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και ναύτες που υπηρετώντας σε Υ/Β κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα, τηρώντας την υπόσχεση, ότι δεν θα ξεχαστούν ποτέ και θα τιμώνται εις το διηνεκές, τελέσθηκε και εφέτος (την Κυριακή 9/10), στο μνημείο Υποβρυχίων, που βρίσκεται στον Φλοίσβο Π. Φαλήρου, το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη τους.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Π.Π. ο ελληνικός στόλος απώλεσε 4 υποβρύχια – από τα 6 που διέθετε στην αρχή του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου – το «ΠΡΩΤΕΥΣ» (Υ-3), το «ΓΛΑΥΚΟΣ» (Υ-6), το «ΤΡΙΤΩΝ» (Υ-5) και το «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» (Υ-1).

Με την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση που τελείται, το Πολεμικό μας Ναυτικό στέλνει παράλληλα και ένα μήνυμα αναγνώρισης των προσπαθειών που καταβάλουν τα εν ενεργεία στελέχη των υποβρυχίων μας, ώστε η επιχειρησιακή τους κατάσταση να διατηρείται πάντα στον υψηλότερο βαθμό.

Κατάθεση στεφάνων στη βάση του Μνημείου έκαναν: Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Ραδίτσας, ο Βουλευτής Νότιου Τομέα Β΄3 και τέως Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ & Διοικητής Διεύθυνσης Υποβρυχίων Πλοίαρχος Ιωάννης Στρατογιάννης(ΠΝ), καθώς και ο εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου, ΑΚΑΜ Captain Alex Bush (RN). Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο Βουλευτής Νότιου Τομέα Β΄3 Βασίλης Σπανάκης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ