Εφημερίδα Κοινωνική

Μηνύματα του Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, από το ΔΙΚΕΠΑΖ

 Breaking News

Μηνύματα του Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, από το ΔΙΚΕΠΑΖ
06 Οκτωβρίου 2022

Τις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) στο Σχιστό επέλεξε να επισκεφτεί για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, εκπέμποντας ένα μήνυμα εμπιστοσύνης προς τους 22 δήμους της Αττικής που το απαρτίζουν, αλλά και στήριξης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα.

Από το «έδαφος» του ΔΙΚΕΠΑΖ, άλλωστε, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι μέσω του προγράμματος «ΑΡΓΟΣ» για την αυτοδιοίκηση, θα διατεθούν προς τους ΟΤΑ 40 εκατ. ευρώ για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες τους αρμοδιότητες ως προς τη διαχείριση των αδέσποτων, συμπεριλαμβανομένης και ενίσχυσης 5 εκατ. ευρώ για μαζικές στειρώσεις.

Τον υπουργό υποδέχθηκε και ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, μαζί με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διαδημοτικού Συνδέσμου, Δ. Τσατσαμπά και Γ. Γκόγκο.

Παρών καθ’ όλη τη διάρκεια της ξενάγησης ήταν και ο βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος, που επί σειρά ετών στηρίζει το ΔΙΚΕΠΑΖ και τις δράσεις του.

Αφιερώνοντας πολύ χρόνο, ο κ. Πέτσας συνομίλησε με τους κτηνιάτρους, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους, καθώς και με εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων που βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στον χώρο των εγκαταστάσεων.

Διαπιστώνοντας «ιδίοις όμμασι» το επίπεδο φροντίδας, περίθαλψης και διαμονής των ζώων, ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του τόσο για τις εγκαταστάσεις που πρόσφατα ανακατασκευάστηκαν και τον σύγχρονο εξοπλισμό που αποκτήθηκε με κρατική επιχορήγηση από τα προγράμματα «Φιλόδημος ΙΙ» και «ΑΡΓΟΣ, όσο και για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης στα αδέσποτα ζώα.

Φυσικά, η επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού στο ΔΙΚΕΠΑΖ μία τέτοια ημέρα υψηλών συμβολισμών, δεν ήταν τυχαία.

Αντιθέτως, αποτελεί μία ακόμα επιβεβαίωση των εξαιρετικών επιδόσεων και της καλής φήμης που απολαμβάνει πανελλαδικά το ΔΙΚΕΠΑΖ, ως προς την νοσηλεία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ