Εφημερίδα Κοινωνική

Μετρό: Τέλος του 2022 η προκήρυξη για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον

 Breaking News

Μετρό: Τέλος του 2022 η προκήρυξη για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον
12 Οκτωβρίου 2022

Στα τέλη του 2022 θα προκηρυχθεί η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον, σύμφωνα με τον υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Καραγιάννη. Έκανε ακόμη γνωστό πως στις αρχές του 2023 θα γίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων συρμών στο Μετρό της Αθήνας.

Ο υφυπουργός Υποδομών, μιλώντας στον Real Fm στον απόηχο των εγκαινίων της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά, τόνισε ότι πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που πλέον έρχεται πιο κοντά στην Αθήνα και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

«Εμείς δεν κάνουμε εγκαίνια σε μουσαμάδες αλλά σε έργα που παραδίδονται στους πολίτες, όπως έγινε και με το Μετρό στον Πειραιά που δόθηκε σε λειτουργία» τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε ακόμη σε σειρά έργων που έχουν δρομολογηθεί για να αντιμετωπιστεί το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Λεκανοπέδιο.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Ξεμπλοκάραμε και προχωράμε την Γραμμή 4 του Μετρό που θα δώσει μεγάλη ανάσα καθώς θα εξυπηρετεί καθημερινά 340.000 ανθρώπους. Θα προκηρύξουμε στο τέλος του 2022 την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον, αρχίζει και το επόμενο διάστημα η κατασκευή της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης και η σύνδεσή της με την ΠΑΘΕ. Επίσης, θα ανακοινώσουμε το προσεχές διάστημα τον σχεδιασμό μας για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Ραφήνα και Λαύριο. Εν τω μεταξύ, προχωρά ο διαγωνισμός για την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς Ραφήνα και Λαύριο και θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση της υπογειοποίησης της Ηλιουπόλεως».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ