Εφημερίδα Κοινωνική

Καραμανλής: «Ο Πειραιάς γίνεται μια πόλη πιο ανθρώπινη, με ένα μέσο μοντέρνο»

 Breaking News

Καραμανλής: «Ο Πειραιάς γίνεται μια πόλη πιο ανθρώπινη, με ένα μέσο μοντέρνο»
11 Οκτωβρίου 2022

«Ο Πειραιάς γίνεται μια πόλη πιο ανθρώπινη, με ένα μέσο μοντέρνο, καθαρό και βιώσιμο», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, αναφερόμενος στα εγκαίνια των νέων σταθμών του μετρό στον Πειραιά που πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα, παρουσία του πρωθυπουργού.

Ο κ. Καραμανλής, μιλώντας για τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της γραμμής 3 του μετρό, στάθηκε στο πόσο εντυπωσιακός είναι ο σταθμός στο Δημοτικό Θέατρο. Μίλησε για τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των έργων και συγκεκριμένα για ένα ψηφιδωτό που αποσπάστηκε και επανατοποθετήθηκε, αλλά και τα παλιά υδραγωγεία, που επίσης είναι εμφανή μέσα στον συγκεκριμένο σταθμό.

«Αυτό δείχνει μια επιστημοσύνη που δεν τη συναντάς σε πολλά μέρη του κόσμου» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Μega και τόνισε πως όλα αυτά τα ευρήματα μπορεί να τα δει κανείς πριν «κόψει» εισιτήριο, καθώς βρίσκονται στην αρχή του σταθμού.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην επέκταση της γραμμής 4 του μετρό. «Είναι έργα δύσκολα, όμως είναι έργα που πρέπει να κάνουμε, έχουν κατασκευαστικό χρονοδιάγραμμα 7 με 8 χρόνια», δήλωσε.

Τόνισε πως το 33%-35% των μετακινήσεων στην πόλη πρέπει να γίνονται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Ο προαστιακός έχει ενισχυθεί αισθητά, εν καιρώ πανδημίας αυξήσαμε τον στόλο στα λεωφορεία, κάναμε προσλήψεις, μειώσαμε το εισιτήριο. Χρειάζεται βελτίωση γιατί η καθημερινότητα των επιβατών έχει συνεχώς απαιτήσεις» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Για το μετρό στη Θεσσαλονίκη

«Η Θεσσαλονίκη είναι ένα έργο που έχει περάσει από χίλια κύματα, είναι σαν το γιοφύρι της Άρτας» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Εξήγησε πως τα ζητήματα με την Αρχαιολογία έχουν ξεπεραστεί και η κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορούν οι σταθμοί να συνυπάρχουν με τα αρχαιολογικά ευρήματα, σημειώνοντας πως το μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό τέλος του 2023.

Σχετικά με το πρόβλημα των λεωφορείων, που επίσης ταλανίζει την πόλη, ανέφερε πως το «2019 είχαμε 239 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, σήμερα με τη σύμπραξη και του ιδιωτικού τομέα είμαστε σχεδόν στα 440, δεν είναι αρκετά, κάνουμε συνεχείς προσπάθειες για ενίσχυση του στόλου».

Επισήμανε παράλληλα πως πρέπει να σταματήσουμε «να βλέπουμε τον ιδιώτη ως μπαμπούλα». «Σεβόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα των μέσων μεταφοράς, αυτό όμως δεν σημαίνει πως όπου παρατηρούνται ελλείψεις δεν θα συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα, και έχουμε δώσει συγκοινωνιακό έργο σε ιδιώτη και έχει αποδειχθεί πως έχει πάει πολύ καλά» προσέθεσε ο υπουργός.

Το οδικό δίκτυο Πατρών – Πύργου

Ολοκληρώνοντας ο υπουργός αναφέρθηκε και στο οδικό δίκτυο Πατρών – Πύργου, αποκαλύπτοντας πως θα είναι έτοιμο σε 36 μήνες. «Έχουμε δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα, είναι ένα έργο που γίνεται από την Ολυμπία Οδό. Υπολογίζουμε πως το μεγαλύτερο κομμάτι θα δοθεί στην κυκλοφορία το 2024» είπε.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ