Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Εκδήλωση νομικής πληροφόρησης για εργαζόμενους και ανέργους

 Breaking News

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Εκδήλωση νομικής πληροφόρησης για εργαζόμενους και ανέργους
13 Οκτωβρίου 2022

O Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου σε συνεργασία το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. διοργανώνουν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, Μοσχάτο) εκδήλωση νομικής πληροφόρησης, στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

«Η βία και η παρενόχληση στην εργασία σύμφωνα με το Ν4808/21»

«Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, υπολογισμός σύνταξης»

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι Νομικοί Συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. θα απαντήσουν σε ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων και ανέργων που αφορούν τις θεματικές ενότητες των εισηγήσεων ενώ ως προς το πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης το Δίκτυο απαντά σε προβληματισμούς όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, σε συνέχεια της εκδήλωσης θα ληφθούν αιτήματα για συμμετοχή στη δεύτερη δράση που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2022 και θα αφορά ατομική πληροφόρηση μέσω ερωτημάτων που μπορούν να δεχθούν εξατομικευμένα και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ οι Νομικοί Συνεργάτες της ΓΣΕΕ. Παραθέτουμε μερικά παραδείγματα παρακάτω:

1. Τρόποι διεκδίκησης δεδουλευμένων από τον εργοδότη

2. Πως υπολογίζεται η αποζημίωση απόλυσής μου;

3. Τι σύνταξη θα λάβω;

4. Έχω θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα;

5. Χρειάζεται να εξαγοράσω πλασματικό χρόνο ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθώ;

6. Δικαιούμαι άδεια μητρότητας;

7. Υπερωρίες, εργασία την Κυριακή

8. Δικαιούμαι σύνταξη αναπηρίας; Ποιες οι κατηγορίες της σύνταξης αναπηρίας; Υπό ποιες προϋποθέσεις χορηγείται η σύνταξη αναπηρίας σε κάθε κατηγορία;

9. Διαφορές μεταξύ πλήρους και μειωμένης σύνταξης

10. Ημέρες ετήσιας άδειας

Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό και εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων».

μοσχατο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ