Εφημερίδα Κοινωνική

Απολογισμός Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου – Ανδρέας Ευθυμίου: «Ισχυρός Δήμος με σύγχρονη διοίκηση και αποτελεσματική διαχείριση»

 Breaking News

Απολογισμός Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου – Ανδρέας Ευθυμίου: «Ισχυρός Δήμος με σύγχρονη διοίκηση και αποτελεσματική διαχείριση»
18 Οκτωβρίου 2022

Στις 12 Οκτωβρίου 2022 διεξήχθη η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου για τον ετήσιο απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής του Δήμου για το 2021.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, κατά την έναρξη της παρουσίασης του απολογισμού, επισήμανε ότι, παρά τη δύσκολη προηγούμενη χρονιά του 2020 όπου η χώρα μας, αλλά και όλος ο κόσμος, δοκιμάστηκε ιδιαίτερα σκληρά από την εξέλιξη της πανδημίας, ο Δήμος διένυσε το 2021 έχοντας θωρακιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό απέναντι στις δυσκολίες, με επάρκεια και αποτελεσματικότητα σε όλες τις αυξημένες υποχρεώσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Παρά το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήκωσε πάνω της το μεγαλύτερο βάρος των συνεπειών και των προβλημάτων της πανδημίας, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου όχι μόνο δεν ανέστειλε την υλοποίηση του έργου για το οποίο η Δημοτική Αρχή είχε δεσμευτεί, αλλά κατάφερε να υλοποιήσει το σύνολο των στόχων που είχε θέσει σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του και μάλιστα σε μία ρευστή κατάσταση τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η παρουσίαση του απολογισμού του έργου της Δημοτικής Αρχής για το 2021 στηρίχτηκε στους βασικούς άξονες των Διευθύνσεων του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, όπως αποτυπώνεται και στις σχετικές διαφάνειες που έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου. Άξονες που αφορούν τους τομείς της Διοίκησης, των οικονομικών υπηρεσιών, των τεχνικών υπηρεσιών και των εθνικών και ευρωπαϊκων προγραμμάτων, του πρασίνου και της κηποτεχνίας, της δημόσιας υγείας και της πολιτικής προστασίας, της Δ/νσης περιβάλλοντος, κυκλικής οικονομίας και ανακύκλωσης, της κοινωνικής μέριμνας και της αλληλεγγύης, της Δ/νσης Πολιτισμού, παιδείας και αθλητισμού, των Κ.Ε.Π. και των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, τόνισε το γεγονός ότι, όπως αποδεικνύεται και από τα ίδια τα στοιχεία της παρουσίασης του απολογισμού, «ο Δήμος μας έχει εξελιχθεί σε έναν ισχυρό οργανισμό με στέρεο συνεκτικό ιστό, με σύγχρονη διοίκηση και αποτελεσματική διαχείριση. Συνεχώς ενδυναμώνεται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής, εκπαιδευτικής, πολιτιστικής, αθλητικής και αναπτυξιακής ζωής. Όπως αποτυπώνεται και στα στοιχεία των απολογισμών, αναδεικνύεται η σταθερά ανοδική πορεία του Δήμου σε όλα τα πεδία, διατηρώντας τις ισχυρές βάσεις που έχουμε δημιουργήσει και υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό σε όλους τους τομείς με σημαντικά αποτελέσματα».

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια του 2021:

• Σε σχέση με τη στοχοθεσία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου, το ποσοστό απόκλισης υπήρξε θετικό (+13,72%), υπερκαλύπτοντας το περιθώριο απόκλισης που δίνεται από το νόμο (-10%)

• Ολοκληρώθηκε η εκπόνηση μελετών που αφορούν σημαντικά έργα του Δήμου, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος 1ου και 2ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Δ. Κ. Ταύρου (προϋπ.: 2.121.300 €, η συντήρηση και επισκευή φθορών δημοτικών οδών (προϋπ.: 2.000.000 €), οι εργασίες ολοκλήρωσης αντιπλημμυρικών υποδομών (προϋπ.: 2.380.000 €) και η διαμόρφωση του κτιρίου της οδού Τιμοθέου Ευγενικού της Δ. Κ . Ταύρου σε ΚΑΠΗ (προϋπ.: 2.300.000 €), κα

• Εκτελούνται σημαντικά έργα για το Δήμο, όπως η ανάπλαση του πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο (προϋπ. 645.160,47 €), η αποκατάσταση των «Σφαγείων» (προϋπ. 1.200.000 €), η ολοκληρωμένη ανάπλαση του Ο.Τ. 16 (προϋπ. 750.000 €), κα

• Υποβλήθηκαν για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σημαντικά προγράμματα και δράσεις, όπως η «χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, γωνιές ανακύκλωσης και σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων», η «ψηφιακή σύγκλιση-smart cities», η «συντήρηση δημοτικών ανοικτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητας ΑμΕΑ», οι «δράσεις ηλεκτροκίνησης στους Δήμους», κα

• Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από πόρους του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για την προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, πχ. 150.000 € για αγορά απορριμματοφόρου και 150.000 € για αγορά τριαξονικού ανατρεπόμενου φορτηγού

• Έγινε η σύμβαση και η παραλαβή ενός απορριμματοφόρου πρέσα 16 κ.μ., ενός αστικού λεωφορείου, τριών ημιφορτηγών ανοικτού τύπου, ενός επιβατικού αυτοκινήτου και τριών δικύκλων

• Η κοινωνική υπηρεσία μερίμνησε για την κάλυψη των αναγκών 1052 μοναδικά ωφελουμένων πολιτών του Δήμου

• Αναβαθμίστηκαν οι χώροι άθλησης του Δήμου, όπως το κλειστό γυμναστήριο Μοσχάτου, το κλειστό γυμναστήριο «Τιμόθεος Ευγενικός» στον Ταύρο, το κλειστό γήπεδο στο Μοσχάτο και το γήπεδο «Σπύρος Γιαλαμπίδης», ενώ ξεκίνησε η λειτουργία των δύο ανοιχτών γηπέδων 5Χ5 και 8Χ8 στο Μοσχάτο, στην οδό Μιαούλη, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία του απολογισμού του 2021 για κάθε Δ/νση και Νομικό Πρόσωπο, μπορείτε να τα δείτε και στη σελίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Τέλος, ο Δήμαρχος επισήμανε την αξία της συλλογικής βούλησης που έχουμε καταφέρει να διαμορφώσουμε ως Δήμος, με βαθιά ανθρωποκεντρική στάση. «Για εμάς», αναφέρει ο Δήμαρχος, Ανδρέας Ευθυμίου, «η αλληλεγγύη αποτελεί στάση ζωής που μεταφράζεται σε κοινωνική υπευθυνότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κάθε συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει προβλήματα».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ