Εφημερίδα Κοινωνική

Αλλάζει ραγδαία ο καιρός – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

 Breaking News

Αλλάζει ραγδαία ο καιρός – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
10 Οκτωβρίου 2022

Eπιδείνωση πρόκειται να παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Αδριατικής αναμένεται να προκαλέσει ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα στο Ιόνιο και ενδεχομένως την Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Αναλυτικότερα, βροχές θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας στο Βόρειο Ιόνιο οι οποίες έως τις πρώτες ώρες της Τρίτης θα επεκταθούν στο υπόλοιπο Ιόνιο, στην Ήπειρο και κατά τόπους στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Στερεά και στα Βόρεια και Δυτικά της Πελοποννήσου.

Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το μεσημέρι της Τρίτης θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και ενδεχομένως στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά ενώ ιδιαίτερα στο Ιόνιο υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το απόγευμα της Τρίτης καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

 

Το επεισόδιο βροχόπτωσης της Τρίτης αναμένεται να είναι κατηγορίας 2 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr. Σημειώνεται όμως ότι τα ισχυρά φαινόμενα αφορούν τα δυτικά τμήματα της χώρας.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ