Εφημερίδα Κοινωνική

Αγώνας φιλοζωικής για γατάκι με θανατηφόρα μετάλλαξη κορωνοϊού

 Breaking News

Αγώνας φιλοζωικής για γατάκι με θανατηφόρα μετάλλαξη κορωνοϊού
11 Οκτωβρίου 2022

Τιτάνιο αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή μωρό γατάκι με θανατηφόρα λοιμώδη περιτονίτιδα (Fip) δίνουν μέλη της φιλοζωικής του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη, παραδίδοντας μαθήματα ανθρωπιάς και αγάπης προς τα ζώα.

Ο λόγος για τον επτά μηνών Ερμή, όπως είναι το όνομά του. Ο Ερμής εκδήλωσε τη θανατηφόρα μετάλλαξη του κορωνοϊού πριν από ενάμιση μήνα περίπου, τον βρήκε μέλος της φιλοζωικής και έτσι ξεκίνησε και από μεριάς του αλλά και από μεριάς της μια μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί.

Η Κλεοπάτρα Καραφώτη, από τη φιλοζωική του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης εξηγεί στο ThessToday.gr πώς βρήκε το μωρό γατάκι, πώς έγινε η διάγνωση και πώς ξεκίνησε η πειραματική θεραπεία του, καθώς επίσημη θεραπεία δεν υπάρχει, ούτε εμβόλιο.

«Τον βρήκα πριν από ένα μήνα σε πάρκο κοντά στις εργατικές κατοικίες των Αμπελοκήπων. Δεν το είχαμε ξαναδεί, ήταν μωρό έξι μηνών. Δεν περπατούσε καλά αλλά έτρωγε με όρεξη. Το πήρα και του κάναμε εξετάσεις, όπου είδαμε ότι έχει συμπτώματα Fip. Όμως δεν ήταν σίγουρο γιατί δεν υπάρχει εξειδικευμένο τεστ για Fip. Του δώσαμε κορτιζόνη και περπατούσε κάπως καλύτερα. Το κράτησα στο σπίτι και δύο εβδομάδες αφότου σταματήσαμε την κορτιζόνη άρχισε να μη περπατάει καλά μέχρι που έμεινε εντελώς ακίνητο. Μπορούσε να σηκώσει μόνο το κεφάλι του. Το πήγα κατευθείαν στο γιατρό, του βάλαμε ορό και του κάναμε εξετάσεις και γενική αίματος, στέλνοντας τα δείγματα στη Γερμανία. Είναι μια ασθένεια που δεν ανιχνεύεται εύκολα, οπότε οι γιατροί στέλνουν τα δείγματα για εξέταση σε εργαστήρια στη Γερμανία γιατί θέλουν ακριβείς τιμές. Εν τέλει διαγνώστηκε με Fip».

Η Fip είναι θανατηφόρα λοιμώδης περιτονίτιδα που προκαλείται από ένα στέλεχος του ιού coronavirus (FCoV). «Χτυπάει στα νεύρα και οδηγεί σε αναπηρία. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία. Μόνο αυτή η πειραματική που έρχεται από το εξωτερικό», αναφέρει η κα. Καραφώτη.

Η ίδια απηύθυνε κάλεσμα στα social media προς κάθε φιλόζωο να συνδράμει για την πειραματική θεραπεία που ξεκίνησε να κάνει το γατάκι πριν από πέντε μέρες, η οποία θα διαρκέσει τρεις μήνες το λιγότερο και αναμένεται να κοστίσει το δυσβάσταχτο ποσό των 1.200-1.400 ευρώ.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ