Εφημερίδα Κοινωνική

7 Υπεραιωνόβιες ελιές μεταφυτεύτηκαν στον Δήμο Σαλαμίνας

 Breaking News

7 Υπεραιωνόβιες ελιές μεταφυτεύτηκαν στον Δήμο Σαλαμίνας
31 Οκτωβρίου 2022

Η Σαλαμίνα της Ελιάς της Όρσας καλωσόρισε 7 υπεραιωνόβιες ελιές για να ομορφύνουν την πόλη μας και να θυμίζουν το χρέος μας να προστατεύουμε το περιβάλλον. Η ΕΡΓΟΣΕ με μια εξαιρετική περιβαλλοντική δράση, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο διασώζει και αξιοποιεί τις αιωνόβιες ελιές που συναντά το δίκτυο σιδηροδρόμων στην νέα χάραξη του και εκριζώνονται για την κατασκευή του.

Ο Δήμος συμμετέχει στην δράση αυτή για να συμβάλει στην καλλιέργεια της ‘πράσινης’ συνείδησης αλλά και για να ομορφύνει τον τόπο μας. Το Τμήμα Πρασίνου επέλεξε την θέση μεταφύτευσης με γνώμονα την καταλληλότητα του εδάφους και την αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος και τοποθέτησε τις ελιές στην πλατεία Αίαντος, στο κεντρικότερο ίσως σημείο του νησιού.

Ο περιβάλλων χώρος θα καλλωπιστεί για να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η ομορφιά των ελαιόδενδρων και ο Δήμος με την φροντίδα του τμήματος Πρασίνου θα φροντίσει να ξεκινήσουν τα υπέροχα αυτά δέντρα τον δεύτερο κύκλο ζωής τους.

Τα «πράσινα γλυπτά» όπως συχνά αποκαλούνται οι υπεραιωνόβιες ελιές στολίζουν το φυσικό τοπίο, ομορφαίνουν την Σαλαμίνα, εμπνέουν με την παρουσία τους και συμβάλλουν στην οικολογική συνείδηση που τόσο αναγκαία είναι για το μέλλον μας.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ