Εφημερίδα Κοινωνική

Βασιλακόπουλος: Η ύφεση του κορωνοϊού «άνοιξε» τα σχολεία χωρίς ιδιαίτερα μέτρα

 Breaking News

Βασιλακόπουλος: Η ύφεση του κορωνοϊού «άνοιξε» τα σχολεία χωρίς ιδιαίτερα μέτρα
13 Σεπτεμβρίου 2022

Αισιόδοξος για τη διατήρηση της αποκλιμάκωσης στους δείκτες του κορωνοϊού εμφανίστηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, γεγονός που επέτρεψε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ιδιαίτερα μέτρα.

Χωρίς μάσκες και διαγνωστικά τεστ επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές, απόφαση που ερείδεται στην ύφεση της πανδημίας και στην αποκλιμάκωση των δεικτών του κορωνοϊού, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής εξήγησε πως η αιτία που τα σχολεία λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερα μέτρα είναι πως διανύουμε την έκτη εβδομάδα αποκλιμάκωσης των δεικτών του κορωνοϊού.

«Σήμερα που θα ανακοινωθούν τα νέα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ, στοιχηματίζω με πολύ υψηλή πιθανότητα να κερδίσω ότι θα είναι η 7η εβδομάδα αποκλιμάκωσης, άρα πάμε σχολείο μας όπως και όλος ο πολιτισμένος κόσμος, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα».

Ο κ. Βασιλακόπουλος παρατήρησε πάντως ότι το πρωτόκολλο θα έπρεπε να προβλέπει αρνητικό τεστ κορωνοϊού για τους εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στις τάξεις μετά από νόσηση καθώς δεν φτάνει μόνο η μάσκα.

Το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπει για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορωνοϊό την υποχρέωση να κάνουν ένα rapid ή PCR test την εβδομάδα.

Σχετικά με αυτό, ο καθηγητής τόνισε ότι ο αριθμός όσων δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει είναι μικρός. Χαρακτήρισε πάντως όχι ιδιαίτερα ευφυή επιλογή το να μην έχει εμβολιαστεί κάποιος.

«Το να κάνει ένα rapid τεστ για να προστατεύει το υπόλοιπο περιβάλλον στοιχειωδώς, είναι το μίνιμουμ κόστος διατήρησης της ξεροκεφαλιάς του», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ