Εφημερίδα Κοινωνική

Βασιλακόπουλος: Ετοιμάζονται εμβόλια σε μορφή σπρέι για τον κορωνοϊο

 Breaking News

Βασιλακόπουλος: Ετοιμάζονται εμβόλια σε μορφή σπρέι για τον κορωνοϊο
05 Αυγούστου 2022

Για νέα αποτελεσματικότερα εμβόλια κατά του κορωνοϊόυ μίλησε σήμερα ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μάλιστα όπως τόνισε, σε φάση ανάπτυξης βρίσκονται εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τα οποία θα είναι σε μορφή σπρέι για τη μύτη προκειμένου να εμποδίζουν τη μετάδοση, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε, σύντομα θα έχουμε δύο είδη εμβολίων, τα οποία θα είναι αποτελεσματικότερα. «Η βέλτιστη στρατηγική είναι να μην κυνηγάμε τον κορωνοϊό που αλλάζει, αλλά να πάμε σε εμβόλια που απευθύνονται στα κομμάτια του ιού που δεν αλλάζουν από στέλεχος σε στέλεχος. Άρα, αυτά τα εμβόλια θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και πολύ πιο μακροχρόνια».

«Επίσης, θα έχουμε και τα «τοπικά» εμβόλια, τα εισπνεόμενα, που θα είναι σαν σπρέι για τη μύτη για να μειώνουν τη μετάδοση. Οι εταιρείες που τα έχουν σε φάση ανάπτυξης, διαπραγματεύονται το μέγεθος της χρηματοδότησης με την αμερικανική κυβέρνηση, ώστε να τα παράξουν πολύ πιο γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Aκούστε τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο στο παρακάτω βίντεο

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της πανδημίας, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημείωσε ότι παρότι το καλοκαίρι καταγράφηκαν πολλά κρούσματα και αρκετοί θάνατοι, έχουμε φτάσει σε μια φάση που έχει αρχίσει η αποκλιμάκωση.

«Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ ήμασταν στις 399 εισαγωγές την ημέρα, αυτή την εβδομάδα πέσαμε στις 365, που σημαίνει ότι αρχίζει μια βραδεία μεν, αλλά σαφής αποκλιμάκωση. Και το είδαμε και στα λύματα αυτό», τόνισε.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ