Εφημερίδα Κοινωνική

Τιτανικός: Συνεχίζει να καταστρέφεται από βακτήρια – Μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σκουριάς

Τιτανικός: Συνεχίζει να καταστρέφεται από βακτήρια – Μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σκουριάς
31 Αυγούστου 2022

Τα σκουριασμένα ερείπια του Τιτανικού συνεχίζουν να καταστρέφονται, σύμφωνα με προειδοποιήσεις ομάδων που ερευνούν το ναυάγιο με υποβρύχια σκάφη. Είναι ενδεικτικό ότι προηγούμενες αποστολές στα ερείπια του βυθισμένου βρετανικού επιβατηγού πλοίου στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, είχαν διαπιστώσει ότι το πλοίο «φθείρεται ραγδαία» εξαιτίας των βακτηρίων που καταναλώνουν μέταλλα.

Και όλα αυτά ενώ έχουν περάσει πάνω από 100 χρόνια αφότου βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε 20 χρόνια το ναυάγιο του Τιτανικού μπορεί να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Η OceanGate Expeditions, μια εταιρεία που εξερευνά το σημείο του ναυαγίου με το υποβρύχιο Titan, επιβεβαίωσε πέρυσι ότι το κατάρτι του διάσημου πλοίου είχε καταρρεύσει και τα συντρίμμια του βρίσκονται διάσπαρτα σε βάθος 12.500 ποδιών, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του ο Independent. Μετά τη δεύτερη ετήσια σειρά καταδύσεων στο βυθισμένο πλοίο, ο ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας Στόκτον Ρας, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι το πλοίο βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν πέρυσι.

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ