Εφημερίδα Κοινωνική

Σταϊκούρας: Στα 2 δισ. ευρώ η ενίσχυση για τους λογαριασμούς ρεύματος τον Σεπτέμβριο

 Breaking News

Σταϊκούρας: Στα 2 δισ. ευρώ η ενίσχυση για τους λογαριασμούς ρεύματος τον Σεπτέμβριο
22 Αυγούστου 2022

Στα 2 δισ. ευρώ θα ανέλθει η συνολική ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Σεπτέμβριο, δήλωσε, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον RealFm, τόνισε ότι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας βελτιώνεται από την μείωση ανεργίας, την αύξηση των εισπράξεων από τον τουρισμό, τις συνεχιζόμενες επενδύσεις, την αύξηση κατώτατου μισθού.

Σημείωσε ότι οι πολίτες προχωρούν στην κάλυψη των φορολογικών υποχρεώσεων χωρίς να σημειώνεται συρρίκνωση των καταθέσεων.

«Η Πολιτεία θα στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

Αυτή την καλή εικόνα, πρόσθεσε, θολώνει ο πληθωρισμός και τα προβλήματα στον τομέα της ενέργειας, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η Πολιτεία έχει χτίσει γραμμές άμυνας για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε, ώστε να καλύψουμε μέρος της επιπλέον επιβάρυνσης», ανέφερε και πρόσθεσε πώς τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι η επιδότηση θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ, που σημειώνει ότι η επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του Αυγούστου.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ